Culinaire Nieuwsbrief editie 36/2011   
« Terug naar het overzicht
De verschillende toepassingen met zeebaars
Zeebaars is het hele jaar door verkrijgbaar. De vis wordt voornamelijk gekweekt in Schotland, Griekenland en de Egeïsche Zee. Verse (wilde) zeebaars is verkrijgbaar vanaf deze week tot en met december. Zeebaars wordt in de horeca steeds meer aangeboden. Waarschijnlijk vanwege de zoete, milde smaak en de fijne structuur. Je hoeft er niet veel smaakmakers aan toe te voegen en dat past weer helemaal in deze tijd van genieten van pure, eerlijke producten. Het is een veelzijdige vis, want je kunt hem stoven, bakken, roosteren of braden. Als het zonnetje het nog even toelaat, kun je hem zelfs nog heerlijk bereiden op de barbecue.
Lees het hele artikel ‘De verschillende toepassingen met zeebaars’


Nazomeren met de Indiase keuken
De Indiase keuken is een kleurrijke keuken met vooral veel groentegerechten. Je kunt de zomer nog even vasthouden door een Indiaas buffet te maken met heerlijke vitaminerijke gerechtjes. Niet alleen de gerechten geven kleur, ook het tafellinnen en het servies speelt een belangrijke rol om de zon nog weer even op tafel te laten schijnen. Heb je geen grote tafel waar je alle gerechten op kunt serveren? Geeft helemaal niet want je creëert een echte Indiase sfeer door juist verschillende tafeltjes bij elkaar te zetten. Leg over elk tafeltje een fleurig kleedje. Het maakt niet uit of het geheel bij elkaar past. Hoe bonter, hoe beter. Plaats op elk tafeltje een kleine bloemenvaas met verschillende soorten bloemen. Niet alleen het eten, maar ook de entourage draagt bij aan de gezelligheid.
Lees het hele artikel ‘Nazomeren met de Indiase keuken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden