|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 36/2011 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Zeebaars is het hele jaar door verkrijgbaar. De vis wordt voornamelijk gekweekt in Schotland, Griekenland en de Egeïsche Zee. Verse (wilde) zeebaars is verkrijgbaar vanaf deze week tot en met december. Zeebaars wordt in de horeca steeds meer aangeboden. Waarschijnlijk vanwege de zoete, milde smaak en de fijne structuur. Je hoeft er niet veel smaakmakers aan toe te voegen en dat past weer helemaal in deze tijd van genieten van pure, eerlijke producten. Het is een veelzijdige vis, want je kunt hem stoven, bakken, roosteren of braden. Als het zonnetje het nog even toelaat, kun je hem zelfs nog heerlijk bereiden op de barbecue. Lees het hele artikel ‘De verschillende toepassingen met zeebaars’
  De Indiase keuken is een kleurrijke keuken met vooral veel groentegerechten. Je kunt de zomer nog even vasthouden door een Indiaas buffet te maken met heerlijke vitaminerijke gerechtjes. Niet alleen de gerechten geven kleur, ook het tafellinnen en het servies speelt een belangrijke rol om de zon nog weer even op tafel te laten schijnen. Heb je geen grote tafel waar je alle gerechten op kunt serveren? Geeft helemaal niet want je creëert een echte Indiase sfeer door juist verschillende tafeltjes bij elkaar te zetten. Leg over elk tafeltje een fleurig kleedje. Het maakt niet uit of het geheel bij elkaar past. Hoe bonter, hoe beter. Plaats op elk tafeltje een kleine bloemenvaas met verschillende soorten bloemen. Niet alleen het eten, maar ook de entourage draagt bij aan de gezelligheid. Lees het hele artikel ‘Nazomeren met de Indiase keuken’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Thaise sambal
Met garnalen,chilipepervlokken,ui
- Grand Marnier-soufflé
Met eieren,grand marnier,basterdsuiker
- Sla met chips
Met sinaasappel,gamba's,aardappelen
- Krabcocktail
Met krab,grapefruit,tomatenpuree
- Kalkoenragout
Met keriepoeder,kalkoenfilet,kippenbouillon
- Eendenborstfilet
Met rode port,boter,eendenborstfilets
- Vitello special
Met fricandeau,tonijn,mayonaise
- Tonijnsalade
Met tonijn,bosuitjes,tomaten
- Vruchtencompote
Met appels,peren,sinaasappelen
- Scholfilet met appel-kaas-hamsaus
Met scholfilet,appel,ham
| - Kippenragout met champignons
Met kipfilet,champignons,bloem
- Tomaten-avocadosalade met munt
Met avocado,tomaat,rode ui
- Turkse maaltijdsoep
Met lamsbout,witte bonen in tomatensaus,stokbrood
- Zalmfilet in katenspek
Met zalm,katenspek,knoflookmayonaise
- Perzikgebakjes
Met bloem,perziken,slagroom
- Sandwich met kip en tonijn
Met tonijn,maisbrood,kipfilet
- Frambozencake
Met frambozen,bloem,Griekse yoghurt
- Kip met kastanjechampignonsaus
Met kipfilet,kastanjechampignons,witte wijn
- Chocoladepuddinkjes
Met chocolade,basterdsuiker,cacao
- Kool/aardappelsalade
Met aardappelen,kool,vegetarische worstjes
|
|
| |