Culinaire Nieuwsbrief editie 35/2011   
« Terug naar het overzicht
In de bonen
Er zijn veel soorten groene bonen. Ze kunnen op verschillende manieren bereid worden, maar de ene soort leent zich beter voor het koken en stoven en de andere soort doet het goed in een roerbakschotel. Groene bonen zijn het hele jaar door verkrijgbaar: vers, ingevroren en (voorgekookt) in blik of pot. Je grijpt er dus nooit naast en je kunt er volop mee variëren. Snijbonen zijn een populaire soort om te smoren met een klontje boter. Ze hebben een zoete en groene smaak. Ze worden dun gesneden, omdat de structuur van de snijboon wat aan de stugge kant is. Tegenwoordig worden ze wat malser gekweekt, zodat je ze ook in grove stukken kunt koken.
Lees het hele artikel ‘In de bonen’


Italiaanse kazen
Italië is een land met een eeuwenoude traditie waar het kaas betreft. Neem bijvoorbeeld de Gorgonzola, een blauwschimmelkaas van volle koemelk. Dit kaasje komt uit het noorden van Italië en wordt al eeuwen op traditionele manier gemaakt. De bekende Pecorino is een schapenkaas (Pecora betekent schaap). Het is een kaassoort die in verschillende regio's in Italië wordt gemaakt. De bereiding verschilt per regio. Net als vele Nederlandse kaassoorten is ook deze kaas verkrijgbaar in verschillende fasen van rijpheid. Grana Padano wordt er al sinds de twaalfde eeuw gemaakt, vooral (ook weer) in het noorden. Wanneer de kaastraditie er al eeuwen stand houdt, moeten het wel bijzondere kazen zijn. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar de Italiaanse kazen zijn bij uitstek geschikt voor diverse pasta- en pizzagerechten.
Lees het hele artikel ‘Italiaanse kazen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden