Culinaire Nieuwsbrief editie 34/2011   
« Terug naar het overzicht
Olijfolie: gezond en lekker
Olijfolie is een veelzijdig product. In principe kun je olijfolie in twee categorieën onderverdelen: traditionele olijfolie en olijfolie extra vierge. De gewone olijfolie is geschikt om mee te bakken, wokken, grillen en roosteren. De olijfolie extra vierge heeft een verfijndere smaak. Het maakt deze olie vooral geschikt voor koud gebruik, bijvoorbeeld voor de bereiding van een dressing of pesto. Je kunt deze olijfolie ook prima gebruiken in de pasta of op een broodje met tomaat, mozzarella en rucola. Alle gerechten worden door de toevoeging van olijfolie extra smeuïg en smakelijk.
Lees het hele artikel ‘Olijfolie: gezond en lekker’


Eenpersoonsmaaltijden
Ben je alleen en moet je elke dag voor jezelf iets lekkers op tafel zetten? Je bent niet alleen, er zijn ongeveer 3 miljoen  eenpersoonshuishoudens in Nederland. Het hoeft niet ongezellig te zijn. Zorg ervoor dat je ook voor jezelf de tafel dekt. Zet een lekker muziekje op en steek een sfeervol lichtje of kaarsje aan. Als je het bord op schoot neemt en je maaltijd voor de televisie opeet, heb je helemaal geen eer van je werk. Geniet bewust van wat je zelf bereid hebt en neem er de tijd voor en geef het aandacht. Je zult er meer van genieten en ook er meer waardering voor hebben.
Lees het hele artikel ‘Eenpersoonsmaaltijden’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden