Culinaire Nieuwsbrief editie 33/2011   
« Terug naar het overzicht
De broodmachine
In veel delen van het land gaan de kinderen alweer naar school. Veel mensen moeten ook weer aan het werk. De vakantie loopt ten einde en het dagelijkse leven krijgt weer structuur. Je kunt weer terug schakelen naar je oude gewoontes om brood van huis mee te nemen voor de lunch of de overblijf. Misschien ben jij wel iemand die dagelijks in de kantine zit. Je kunt ook kiezen om je brood zelf te bakken. Dat is helemaal niet moeilijk en ook niet veel werk als je gebruik maakt van een broodmachine. De ingrediënten doe je de avond ervoor in het apparaat. Als je 's ochtends wakker wordt, is je keuken gevuld met de geur van versgebakken brood. Heerlijk toch?
Lees het hele artikel ‘De broodmachine’


Gnocchi
Gnocchi zijn kleine platgedrukte bolletjes. Ze zijn gemaakt van meel en gekookte aardappelen. Sommige bevatten ook ei. Ze worden net als pasta bereid. De Italianen noemen ze gnocchi. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar. Zo heten ze bijvoorbeeld in Duitsland en landen als Hongarije "knödel". Ze zijn dan wel een stuk groter. De Duitse versie smaakt vooral lekker in plakken gesneden met een Stroganoff saus en rode kool. De Italiaanse gnocchi wordt niet alleen bereid als pasta, maar kan ook opgediend worden met de meeste sauzen die ook voor pasta geschikt zijn. De Italianen vinden dat ze zelf de gnocchi hebben uitgevonden. De originele gnocchi werd gemaakt van meel, water en eieren. Deze ingrediënten komen sterk overeen met de bereiding van pasta. De originele gnocchi word gli gnocchi genoemd. Als een deel vervangen is door aardappel, heten ze officieel gli gnocchi di patate.
Lees het hele artikel ‘Gnocchi’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden