Culinaire Nieuwsbrief editie 28/2011   
« Terug naar het overzicht
Zelf limonade maken
Het is heel erg makkelijk om zelf limonade te maken. Het gaat niet om het geld, want zelf maken hoeft niet altijd te betekenen dat het goedkoper is. Het heeft wel iets "huiselijks" en het is leuk om te doen. In sommige delen van de Verenigde Staten is het erg gewoon om zelf limonade te maken. Het recept is heel eenvoudig. Je neemt twee liter water. Gebruik wat van dit water en doe hier 250 gram suiker in. Verhit dit goedje tot er een siroop ontstaat. Pers zes citroenen en twee sinaasappelen uit. Roer het geheel goed door elkaar. Vroeger goot men de limonade heen en weer in kannen tot het een egaal geheel was. Zeef de limonade eventueel nog door een schone doek. In plaats van gewoon water kun je ook koolzuurhoudend bronwater gebruiken. Bewaar de limonade in de koelkast. Hij moet ijskoud geserveerd worden.
Lees het hele artikel ‘Zelf limonade maken’


Gebakken kaas
Kaas is een prima alternatief als je eens een dag geen zin hebt in vlees. Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken en deze snijden in een plak van een halve centimeter dik. Paneer hem met een ei en paneermeel en bak hem heel kort in de pan. Het smaakt geweldig bij een frisse salade en gebakken aardappelen of pommes frites. Gebruik in plaats van een belegen kaas ook eens een kruidenkaas voor de verandering. Je kunt aan het paneermeel noten toevoegen voor een extra smaak. Bedenk wel dat kaas erg vet is. Maak het dus niet te vaak als je aan de lijn en je cholesterol moet denken.
Lees het hele artikel ‘Gebakken kaas’


Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden