Culinaire Nieuwsbrief editie 26/2011   
« Terug naar het overzicht
De Oosterscheldekreeft
De Oosterscheldekreeft wordt gevangen tussen 1 april tot en met 15 juli.  Het schijnt de lekkerste kreeft te zijn die er bestaat. De Zeeuwse vissers noemen hem de keizer van alle kreeften. De kreeften uit de Oosterschelde hebben een ander DNA dan andere Europese kreeften. Het heeft te maken met het milieu in de baai die uit de Noordzee onze provincie Zeeland binnenstroomt. De geïsoleerde ligging werkt door in de flora en fauna en dus ook in het voedsel van de Oosterscheldekreeft. De kreeft krijgt hierdoor een fijne zilte smaak met een zoetige nasmaak. Je kunt het hele jaar door ingevroren kreeft kopen, maar er gaat niets boven de smaak van een verse.
Lees het hele artikel ‘De Oosterscheldekreeft’


Oceaanknabbels
Wat zo heerlijk is aan de zomer, is dat we weer meer zin en gelegenheid  lijken te hebben om even de tijd te nemen voor elkaar en voor gezelligheid. We zoeken wat meer de terrasjes op om daar een uurtje (of meer) lekker niets te doen onder het genot van een drankje. Op zonnige dagen past daar een lekkere snack uit de zee bij. Wat dacht je van (zelfgemaakte) garnalenkroketjes of een toastje met zalm? Je kunt met zeevruchten hele maaltijden bereiden, maar een lekkere snack is zo gemaakt en hapt lekker weg bij een glas witte wijn of potje bier.
Lees het hele artikel ‘Oceaanknabbels’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden