Culinaire Nieuwsbrief editie 23/2011   
« Terug naar het overzicht
Aardappels poffen
Je kunt de aardappel op vele manieren bereiden. Je kunt hem koken, bakken, frituren en poffen. Omdat de barbecuetijd weer is aangebroken, is het interessant om weer eens ons geheugen op te frissen op welke manieren je nu een aardappel het allerbeste poft. Er zijn verschillende methoden om aardappels te poffen. In de supermarkt maken ze je het wel heel makkelijk. Je koopt de pofaardappelen (al dan niet gemarineerd) kant-en-klaar en je schuift ze in de verpakking een aantal minuten in de magnetron. Het kan eenvoudig niet mislukken.  Maar aardappels poffen is zo kinderlijk eenvoudig dat je het ook veel goedkoper gewoon zelf kunt doen: in de oven of in de magnetron (of op de barbecue!).
Lees het hele artikel ‘Aardappels poffen’


De vegetarische barbecue
Wie dacht dat barbecues alleen favoriet zijn bij vlees- en viseters, heeft het mis. Je kunt de lekkerste vegetarische gerechten op de barbecue maken zonder dat er vlees, vis of kip bij nodig is. Er zijn veel groenten die zich uitstekend lenen voor bereiding op de barbecue. Het zijn groenten als aubergines, courgette, tomaatjes, champignons en aardappelen. Je kunt ook gerechten met bepaalde fruitsoorten gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van gebakken banaan? Naast de groente kun je een knapperige, frisse salade presenteren. Door veel variatie te gebruiken, stel je een gezond en volwaardige maaltijd samen.
Lees het hele artikel ‘De vegetarische barbecue’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden