Culinaire Nieuwsbrief editie 21/2011   
« Terug naar het overzicht
Postelein, eet hem warm of rauw
Postelein is een groente die in Nederland niet bijzonder veel wordt gegeten, hoewel zij wel uit de Nederlandse grond wordt gehaald. Je kunt verse postelein kopen in de maanden mei tot en met september. De groene bladgroente heeft heldergroene, kleine ruitvormige blaadjes aan dikke vlezige steeltjes. Er zijn twee soorten verkrijgbaar: zomerpostelein en winterpostelein. Het is de winterpostelein die het meeste wordt gegeten. De smaak is enigszins neutraal: fris met een zurig accent. Je kunt hem rauw en gekookt eten. De groente moet het dan ook niet zozeer van de smaak hebben, maar meer van de leuke blaadjes en de hoeveelheid mineralen en vitamines. Daarnaast is postelein erg rijk aan ijzer. Ze overtroeft daarbij de spinazie.
Lees het hele artikel ‘Postelein, eet hem warm of rauw’


Tips voor een (ongeplande) picknick
Juni komt alweer bijna in zicht en met een beetje geluk profiteren we steeds meer van het zonnetje. Tijd om weer eens na te denken over een heerlijke picknick in het bos. Nu kan een picknick danig in het water vallen als het regent, maar ook als je onvoldoende voorbereidingen hebt getroffen. Zorg dat je alvast wat spullen in huis haalt, zodat je ieder moment als de zon zich aanbiedt direct de hort op kunt gaan met een heerlijk gevulde picknickmand. Basiszaken die je in huis moet hebben zijn: plastic servies en bestek, servetten, luchtdicht afsluitbare trommeltjes, thermosflessen en koeltassen.
Lees het hele artikel ‘Tips voor een (ongeplande) picknick’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden