Culinaire Nieuwsbrief editie 20/2011   
« Terug naar het overzicht
Koken met (eetbare) bloemen
Het lentegevoel is met het gebruik van bloemen in je gerechten nog eens extra te voeden. Er zijn veel eetbare bloemen en planten. Men gebruikte ze al eeuwen geleden ter decoratie maar ook om de geneeskrachtige werking van sommige soorten. Met bloemen breng je kleur en geur op je bord. Ga wel eerst na welke bloemen je kunt eten, er zijn ook veel planten en bloemen die niet eetbaar tot giftig zijn. Kijk eens op het internet welke bloemen er allemaal eetbaar zijn.
Lees het hele artikel ‘Koken met (eetbare) bloemen’


Meiwijn
Meiwijn of Maitrank is een drank die gemaakt wordt van witte wijn en een toevoeging van blaadjes, plantendelen of extracten van Lievevrouwebedstro. In de maand mei kun je dit kruid oogsten (vandaar de naam) en er zijn vele recepten in omloop om de wijn zelf te maken. Je kunt hem ook kant-en-klaar kopen. Meiwijn wordt veel in België, Luxemburg, Zwitserland en Lotharingen gedronken. Ook schijnen er (vroeger in de middeleeuwen) in Utrecht en Arnhem kloosters geweest zijn die de meidrank maakten.
Lees het hele artikel ‘Meiwijn ’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden