Culinaire Nieuwsbrief editie 19/2011   
« Terug naar het overzicht
Gepocheerde eieren
Je kunt natuurlijk eieren koken. Eieren smaken zowel zacht- als hardgekookt. Het is even een handigheidje om eieren precies goed te krijgen. Voor sommigen is dat een ‘eitje'. Wie er goed in is, kan ook een stapje verder gaan en de eieren pocheren. Een gepocheerd ei is een ei (zonder schaal) dat wordt gegaard in een hete vloeistof dat net onder het kookpunt wordt gehouden. Dat klinkt lastig en dat kan het ook zijn. Je mag daarom best opscheppen als je gepocheerde eieren helemaal goed zijn gelukt. Het woord pocheren komt uit het Franse woord "poche", wat "zak" betekent. Het eiwit gaat bij de juiste bereiding namelijk als een zakje rond de dooier zitten.
Lees het hele artikel ‘Gepocheerde eieren’


Ananas: gezond en voordelig
De ananas is nu volop verkrijgbaar. Dat betekent dat de prijs nu wat lager ligt en waarom zou je deze vrucht niet wat vaker in je gerechten gebruiken? Het is een hele gezonde vrucht. Kinderen vinden ananas vaak ook heel lekker vanwege de zoete smaak. Ananas staat na de banaan op de tweede plaats van het meest populaire tropische fruit. Door veel verse ananas te eten, doe je veel goeds voor je gezondheid. De ananas is namelijk een vitaminebom vol met vitaminen en mineralen. Ananas is bijvoorbeeld rijk aan het spoormineraal mangaan. Je lichaam heeft mangaan nodig om bot- en bindweefsel aan te maken. Het bevordert een gezonde groei van botten bij kinderen en het aansterken van botten bij ouderen.
Lees het hele artikel ‘Ananas: gezond en voordelig’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden