Culinaire Nieuwsbrief editie 18/2011   
« Terug naar het overzicht
Lamsvlees
De meimaand is een maand waarin de lente centraal staat. In de lentemaand eten we graag jong vlees. Het is een prima maand voor lamsvlees. In Nederland eet men het lamsvlees vooral in de maanden mei tot en met september, maar het is het hele jaar door verkrijgbaar. Er wordt veel lamsvlees geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland. In andere landen eet men het vlees veel vaker dan hier. Nederlanders geven voorkeur aan het malse, jonge vlees van lammeren die niet ouder zijn als drie tot vier maanden. In de islamitische cultuur worden echter liever de oudere soorten gegeten, waarschijnlijk ook omdat er meer vlees aan zit. De smaak van een wat ouder lam is anders. Hoe ouder het lammetje, hoe sterker de smaak.
Lees het hele artikel ‘Lamsvlees’


Venkel
Deze maand zie je de venkel weer in de schappen van de supermarkt en groenteboer verschijnen. Het venkelseizoen loopt door tot november. Venkel is een groente die er uit ziet als een knol in de vorm van een hart. De smaak van venkel is anijsachtig. De smaak is prima te combineren met Mediterrane groenten als paprika, aubergine, tomaat en courgette. Rooster deze groenten eens samen en je hebt een smaakvolle groenteschotel. Venkel werd in de middeleeuwen al gegeten. De zaden werden gebruikt om hun geneesachtige werking. Je kunt van de zaden olie maken. Venkelthee wordt ook van de zaden getrokken. De thee wordt gebruikt bij darmkrampjes, hoesten en opgeven van slijm en als kalmeringsmiddel bij kleine kinderen.
Lees het hele artikel ‘Venkel’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden