Lamsvlees   
« Terug naar de nieuwsbrief
De meimaand is een maand waarin de lente centraal staat. In de lentemaand eten we graag jong vlees. Het is een prima maand voor lamsvlees. In Nederland eet men het lamsvlees vooral in de maanden mei tot en met september, maar het is het hele jaar door verkrijgbaar. Er wordt veel lamsvlees geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland. In andere landen eet men het vlees veel vaker dan hier. Nederlanders geven voorkeur aan het malse, jonge vlees van lammeren die niet ouder zijn als drie tot vier maanden. In de islamitische cultuur worden echter liever de oudere soorten gegeten, waarschijnlijk ook omdat er meer vlees aan zit. De smaak van een wat ouder lam is anders. Hoe ouder het lammetje, hoe sterker de smaak.

Het is een kwestie van smaak of je van de volle en intensieve smaak houdt van lamsvlees. Je kunt het niet aan de verpakking zien of het vlees heel jong of juist wat ouder is. Je proeft het wel aan de overheersend, sterke smaak. Waarschijnlijk heb je vlees van een lam van een jaar oud. In Nederland worden vooral de lamskoteletjes en de lamsbout gegeten. In de islamitische cultuur eten ze vooral het bovenste gedeelte (nek, hals en schouder). Tijm, salie, rozemarijn, marjolein, oregano en knoflook zijn de standaard kruiden die je gebruikt bij lamsvlees. Je kunt het vlees grillen, braden of stoven. Lamsribbetjes kun je heel goed stoven en de lamsbout en lamskoteletjes zijn vooral geschikt om te braden of te roosteren. Het vlees smaakt het best als het van binnen nog rosé is. Drink er een lekker glas rode wijn bij, bijvoorbeeld een Bordeaux of een Bourgogne.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden