Buitenlandse Paaslekkernijen   
« Terug naar de nieuwsbrief
Het paasweekend is een weekend van lekker uitslapen, uitgebreid brunchen, een heerlijke wandeling maken en de kinderen naar eieren laten zoeken. Niks mis mee, maar je kunt het dit jaar op een andere manier aanpakken. Geef er eens een buitenlands tintje aan door gebruik te maken van de traditionele Paasgerechten uit Rusland, Griekenland, Frankrijk of Engeland. De feestmaaltijden uit de Russische keuken zijn kleurrijk en bombastisch. Rusland viert al eeuwen Pasen met Koelitsj, een paasbrood met veel gedroogde en gekonfijte vruchten. Daarnaast is de Pashka een pudding die niet mag ontbreken. De eieren worden in een rood verfbad gedompeld. Pasen wordt in veel Russische gezinnen al een week van tevoren gevierd met pannenkoeken. De hele week voor het Pasen eet men er blini's, Russische pannenkoeken. Ze worden belegd met zowel zoet (jam) als hartig (kaviaar, zalm) beleg.

Ieder land heeft wel zo zijn eigen nationale Paasbrood. In Griekenland eet men in de plaats van een Paasstol liever Tsoureki Paschalino. Het is een luchtig brood die de Grieken het liefst eten bij een lamssoep met een salade. Net als in Rusland worden de eieren van een rode kleur voorzien. De Franse keuken kan goed worden geraadpleegd voor het avondeten. Je vindt er vele traditionele bereidingen voor lamsbout of ander lamsvlees. In Finland wordt het Paasdiner afgerond met mämmi, een dessert wat wordt bereid uit roggemeel en mout. In Sicilië eet men ook weer lamsvlees, maar ook wel kip. Het wordt geserveerd met pasta en afgerond met "colombe", een cake met de vorm van een duif. Traditioneel wordt de Paasmaaltijd afgesloten met een cassata, gemaakt van ricotta. In alle bars worden "dolci" aangeboden. Dit zijn kleine zoete lekkernijen. Met deze traditionele feestgerechten geef je de paasdagen internationale allure.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden