Culinaire Nieuwsbrief editie 15/2011   
« Terug naar het overzicht
Soufflé, een opgeblazen geheel
Een soufflé is een licht en luchtig gerecht, gemaakt van eiwitten en andere ingrediënten, zowel zoet als hartig. Het kan zowel een hoofdgerecht als lunch of een dessert zijn. Het woord ‘soufflé' is het voltooid deelwoord van het Franse werkwoord "souffler" wat "losjes opblazen" betekent. Een goed gelukte soufflé is dan ook een luchtig baksel. Het klinkt makkelijk, maar niets is minder waar. Het is nog een ware kunst om een goede soufflé te bakken. In de meeste gevallen moet je de soufflé direct uit de oven opdienen. Schep hem dan ook meteen op de borden. Als je namelijk te lang ermee wacht, zakt hij helemaal in.
Lees het hele artikel ‘Soufflé, een opgeblazen geheel’


Bananen, gezond en lekker
Bananen zijn lekker en het hele jaar door verkrijgbaar. Er zijn mensen die zeggen dat bananen dikmakend zijn. Er zitten inderdaad misschien een beetje meer calorieën in een banaan als je ze met ander fruit vergelijkt. Gemiddeld kun je voor een banaan 125 calorieën tellen. Toch moet je een banaan nu niet meteen links laten liggen. Een banaan bevat namelijk hele goede en gezonde stoffen, die je nu juist hard nodig hebt als je op dieet bent. Een banaan bevat drie soorten suikers: fructose, glucose en sucrose. Dankzij de vezels vult een banaan goed en het verzadigde gevoel houdt lang aan. Je lichaam moet veel doen om de vezels te verteren en daarmee verhoog je de stofwisseling. Dat komt allemaal ten goede van je afslankproces.
Lees het hele artikel ‘Bananen, gezond en lekker’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden