Culinaire Nieuwsbrief editie 14/2011   
« Terug naar het overzicht
Aspergetijd
Vanaf de tweede donderdag in april is het aspergeseizoen officieel geopend. De asperge (ook wel het witte goud genoemd) wordt dan uit (vooral) Nederlandse grond gestoken. De regio's waar de asperges vandaan komen, vieren er op verschillende manieren feest. Kijk maar eens welke festiviteiten er rond de oogst van de asperge worden gehouden in Midden Limburg, de omgeving van Venlo en het Overijsselse Salland. Asperges vallen overigens niet bij iedereen in de smaak. Het schijnt dat Nederlanders geen echte asperge-eters zijn. Vooral de jonge alleenstaanden vinden er over het algemeen niks aan. Misschien komt het omdat de asperges streekgebonden zijn. Wie niet goed weet hoe de groente gekookt en gegeten moet worden, loopt er misschien makkelijker met een grote boog om de schappen heen. Toch zonde, want de smaak van verse asperges is onovertroffen.
Lees het hele artikel ‘Aspergetijd’


Karbonaadjes
Wil je een lekker stukje vlees op tafel, maar het mag niet teveel kosten? Wat dacht je van een karbonaadje! De karbonade is een voordelig stukje vlees uit de schouder of rug van een varken, lam of kalf. Er zit een bot aan, maar die kun je eventueel na bereiding makkelijk verwijderen. De naam karbonade komt uit het Franse "charbon". En dat is weer de Franse benaming voor kooltjes. De karbonade werd vroeger op gloeiende kolen bereid en kreeg zo zijn Franse naam. Maar je kunt karbonaadjes op vele manieren bereiden: in een (braad)pan, op of onder de grill, op de barbecue en in de oven. Denk nu niet dat karbonade eentonig is, je kunt er volop mee variëren door hem op verschillende manieren te marineren of je dient hem op met een (rijke) saus.
Lees het hele artikel ‘Karbonaadjes’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden