Culinaire Nieuwsbrief editie 13/2011   
« Terug naar het overzicht
Eten van de boerenmarkt
In Nederland worden vooral in de grote steden (maar ook steeds meer in kleinere plaatsen) wekelijks (biologische) boerenmarkten gehouden, bijvoorbeeld in Alkmaar (elke zaterdag), Amstelveen (elke dinsdag), Amsterdam (elke zaterdag en woensdag), Haarlem (elke vrijdag) en Heiloo (elke maandag en donderdag). Dit is alleen nog maar het aanbod in Noord-Holland. Je vindt meer adressen via het internet. Op de boerenmarkt vind je streekproducten die op een ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Je mag er meestal wat van proeven en bij sommige producten krijg je een uitgebreide uitleg over de fabricage en geschiedenis. Het is leuk, lekker en leerzaam om over de biologische markt te slenteren.
Lees het hele artikel ‘Eten van de boerenmarkt’


Raapstelen
De lente begint en dan is het tijd voor raapstelen, een pittige groente die vooral rauw, maar ook wel gekookt kan worden gegeten. Rauw doen de stelen en blaadjes het goed in een stamppot. De jonge raapstelen kunnen dus ook (kort!) gekookt worden. Het is wel een nitraatrijke groente dus verwarm hem niet meer dan één keer. Heb je geen idee wat je met raapstelen kunt doen? Klik dan eens hier. Je kunt raapstelen verwerken in een frisse lente salade (lekker met gekookt ei en tomaat). Je kunt er ook soep van maken. Dat is weer eens wat anders. Kijk eens op het internet voor meer recepten.
Lees het hele artikel ‘Raapstelen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden