Culinaire Nieuwsbrief editie 12/2011   
« Terug naar het overzicht
Gezond eten is goed te doen
Het valt soms niet mee om iedere dag weer een gezonde maaltijd samen te stellen en op tafel te zetten. Veel mensen eten niet gezond. De reden? We hebben geen tijd, we weten niet wat nu precies gezond is en veel mensen associëren "gezond eten" met "niet lekker". En soms is het budget een probleem. Welke reden je ook hebt, het is helemaal niet moeilijk om gezond en lekker te eten. Via het internet en kookboeken kun je kiezen uit gezonde voeding. Kies producten die je lekker vindt en maak alles als het even kan vers. Je kunt recepten raadplegen op verschillende eigenschappen als "goedkoop", "snel klaar", "caloriearm", en nog veel meer.
Lees het hele artikel ‘Gezond eten is goed te doen’


De koolraap, een voedzame en veelzijdige knol
De verse koolraap is nog net verkrijgbaar en het zou zonde zijn als je hem niet deze maand nog even uitprobeert. Onze generatie kent de koolraap bijna niet. Onze Franse onderburen zijn er echter dol op en dat heeft de knol te danken aan de zoete smaak en de vele bereidingen die je ermee kunt maken. Onze opa's en oma's zouden er misschien nog wel hun neus voor ophalen. De koolraap heeft een slechte reputatie omdat het vroeger veel werd gegeten tijdens de Hongerwinter. In de Eerste Wereldoorlog (1916-1917) werd de koolraap als dagelijks als vervangingmiddel voor de aardappel gegeten. De aardappeloogst was mislukt en veel mensen overleefden de winter door het eten van koolraap. In Duitsland noemen ze de Hongerwinter ook wel de Steckrübenwinter (wat vertaald: koolraapwinter betekent).
Lees het hele artikel ‘De koolraap, een voedzame en veelzijdige knol’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden