|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 10/2011 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Vis is lekker en ook gezond. Het Voedingcentrum raadt iedereen aan minstens twee keer per week vis op het menu te zetten. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de bedreigde vissoorten? Kun je alle vis nog gewetensvrij eten, zonder dat je (misschien zonder dat je het weet) meedoet aan het verdwijnen van een aantal zeldzame soorten? Wist je bijvoorbeeld dat tonijn een bedreigde vissoort is? Gelukkig kun je kiezen voor vis met het viskeurmerk Marine Stewardship Council (MSC). Het is het grootste keurmerk voor de duurzame visserij ter wereld. Het keurmerk is in 1997 door Unilever en het Wereld Natuur Fonds opgericht. Lees het hele artikel ‘Duurzame vis’
  In Nederland zijn ze nog niet zo heel erg ingeburgerd, maar in landen als Noord- en Zuid-Amerika komen ze heel vaak op de ontbijttafel: pancakes, oftewel pannenkoekjes. De pannenkoekjes hebben als hoofdbestanddeel bloem, ei en melk. Maar je kunt er ook een banaan doorheen pureren voor een originele "banana pancake". Het is even een klusje maar op regenachtige zondagochtenden levert dat vast geen onoverkomelijk probleem. Lees het hele artikel ‘Ontbijtpannenkoekjes’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Scaloppa a la gorgonzola
Met varkenshaas, gorgonzola, room
- Pikante preischotel
Met prei, hamlappen, pindakaas
- Kip Pesto Royale
Met kippenborst, rode pesto, tagliatelle
- Pasta bolognese
Met pasta, gehakt, spekblokjes
- Kerrie-eiersaus
Met boter, bloem, eieren
- Bosjessoep (groentesoep)
Met pasta, bouillon, sperziebonen
- Zalm-prei salade
Met zalm, prei, mayonaise
- Thaise kippensoep
Met kip, kokosmelk, sereh
- Kipsate met lekker korstje
Met kipfilet, mosterd, cornflakes
- Insalata con carne
Met hoenderfilet, aardappel, pancetta
| - Bieslook-eiersaus
Met eieren, bieslook, augurken
- Thaise Tom Yam Gai
Met kipfilet, garnalen, champignons
- Tonijnsalade a la Janna
Met tonijn, mayonaise, appel
- Citroentaart
Met citroen, eiwit, bloem
- Monchou taart
Met monchou, bastogne koekjes, kersen
- Hete bliksem
Met zure appels, aardappelen, zoete appels
- Zalmrolletjes
Met zalm, brood, bieslook
- Sandwich zalm
Met zalm, brood, augurken
- Puddingtaartjes met perziken
Met vanillepuddingpoeder, perziken, eieren
- Knolselderij-ragout
Met knolselderij, boter, volkorenbloem
|
|
| |