Culinaire Nieuwsbrief editie 10/2011   
« Terug naar het overzicht
Duurzame vis
Vis is lekker en ook gezond. Het Voedingcentrum raadt iedereen aan minstens twee keer per week vis op het menu te zetten. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de bedreigde vissoorten? Kun je alle vis nog gewetensvrij eten, zonder dat je (misschien zonder dat je het weet) meedoet aan het verdwijnen van een aantal zeldzame soorten? Wist je bijvoorbeeld dat tonijn een bedreigde vissoort is? Gelukkig kun je kiezen voor vis met het viskeurmerk Marine Stewardship Council (MSC). Het is het grootste keurmerk voor de duurzame visserij ter wereld. Het keurmerk is in 1997 door Unilever en het Wereld Natuur Fonds opgericht.
Lees het hele artikel ‘Duurzame vis’


Ontbijtpannenkoekjes
In Nederland zijn ze nog niet zo heel erg ingeburgerd, maar in landen als Noord- en Zuid-Amerika komen ze heel vaak op de ontbijttafel: pancakes, oftewel pannenkoekjes. De pannenkoekjes hebben als hoofdbestanddeel bloem, ei en melk. Maar je kunt er ook een banaan doorheen pureren voor een originele "banana pancake". Het is even een klusje maar op regenachtige zondagochtenden levert dat vast geen onoverkomelijk probleem.
Lees het hele artikel ‘Ontbijtpannenkoekjes’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden