Culinaire Nieuwsbrief editie 09/2011   
« Terug naar het overzicht
Bittergarnituren
Nu het weer buiten te wensen over laat, is het een leuk en origineel idee wat vrienden uit te nodigen voor een goede film, een borrel en een bittergarnituur. Een ideale vrijetijdsbesteding voor een waterige zondagmiddag. Laat je vrienden een favoriete film meenemen. Jij zorgt voor de hapjes. Die hapjes kun je de dag ervoor bereiden, maar ook de ochtend is zeer geschikt. Bewaar ze in de koelkast en als je vrienden komen, zet je ze in een oogwenk op tafel.
Lees het hele artikel ‘Bittergarnituren’


Rode bietjes, niet typisch Hollands
Rode bieten (door sommigen nog kroten genoemd) zijn lekker en gezond. Je kunt ze in de winkel het hele jaar door vaak al voorgekookt kopen. Wie er zin in heeft, koopt ze vers (van de markt!) en kookt ze zelf. Snijdt de rode bieten niet in stukken maar kook ze in hun vel. Nadat je ze een minuut of 25 hebt gekookt, kun je ze ontvellen en verder gebruiken. Je kunt ze dan nog eens koken en op smaak brengen met water, suiker, azijn, peper en zout. Stoof ze simpelweg 15 minuten met een gesnipperde ui en je hebt een heerlijke Oudhollandse maaltijd van bieten met gekookte aardappelen en uitgebakken rookspek. Ook "rauw"(ze zijn uiteraard voorgekookt) zijn ze niet te versmaden in een salade met een fijngesnipperd sjalotje, augurkje, ananas en een eetlepel mayonaise. De salade krijgt een roze kleur en smaakt heerlijk bij gebakken aardappelen en scholfilet.
Lees het hele artikel ‘Rode bietjes, niet typisch Hollands’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden