Culinaire Nieuwsbrief editie 08/2011   
« Terug naar het overzicht
De veelzijdigheid van de gehaktbal
De gehaktbal van vroeger is nog steeds razend populair. Veel mensen onderschatten de veelzijdigheid van de gehaktbal. Je kunt er namelijk eindeloze variaties mee verzinnen. De gewone Hollandse gehaktbal wordt temperamentvol als je hem kruidt met andere kruiden. Verwerk er bijvoorbeeld tomatenpuree en pijnboompitjes in voor een zuidelijk accent. Of maak kleine balletjes en geef er een rijke tomatensaus bij. De gehaktbal krijgt een Italiaans karakter. Je kunt hem ook een Franse draai geven. Mix het vlees met Franse kruiden, et voilá!
Lees het hele artikel ‘De veelzijdigheid van de gehaktbal’


Koken met room
Room is, zoals het woord al zegt, een romig melkproduct. Volgens de Warenwet mag je pas van room spreken als het tenminste 10 % melkvet bevat. Room heeft een dikkere structuur dan melk. Het wordt onderverdeeld naar de hoeveelheid vet. Halfroom bevat 10 tot 20 procent melkvet, schenkroom bevat 20 tot 30 procent vet en slagroom heeft een vetgehalte van meer dan 30 procent. Room kun je in warme en koude gerechten gebruiken, mits je de juiste room kiest. Zure room smaakt prima in koude gerechten. Crème fraîche gebruik je in warme gerechten. Het heeft vooral te maken met de hoeveelheid vet die de room bevat of deze gaat schiften in warme bereidingen. Hoe vetter de room, hoe minder kans op klontjes.
Lees het hele artikel ‘Koken met room’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden