Culinaire Nieuwsbrief editie 05/2011   
« Terug naar het overzicht
De winterbarbecue
Wie denkt dat barbecueën alleen maar geschikt is voor de zomerse dagen, heeft het toch wel mis. Het is juist trendy om in de winter gasten uit te nodigen voor een winterbarbecue. Haal je vrienden uit de woning en nodig ze uit bij het vuur te komen zitten. Terwijl jij de briketten en houtskool laat gloeien, kunnen je gasten nippen aan een glaasje Glühwein of een kop warme chocolademelk (met rum). In de winter kun je beter geen zomerbarbecue gebruiken. Je verliest er namelijk veel warmte mee. Leuker en fraaier is om een vuurkorf of vuurschaal te gebruiken waar je stoofpotjes en hartverwarmende soepen op kunt bereiden. Je kunt natuurlijk ook een gasbarbecue gebruiken. De gasten zitten er lekker warmpjes bij dankzij buitenkacheltjes die branden op kolen, hout of gas of elektrische terrasverwarmers.
Lees het hele artikel ‘De winterbarbecue’


Deftige wintergerechten
Als je aan typische wintergerechten denkt, zullen al snel beelden van stamppotten en rijk gevulde soepen in je opkomen. Natuurlijk is een boerenkoolstamppot na een gure dag niet te versmaden, maar het mag heus een beetje meer "culinair" zijn. Je hoeft niet al te moeilijk te doen. Een witlofstamppotje kun je net even anders maken door er een culinair sausje bij te maken, bijvoorbeeld saliejus. Serveer de stamppot als een torentje, sprenkel de saliejus er speels overheen en serveer hem met een kalfskoteletje.
Lees het hele artikel ‘Deftige wintergerechten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden