|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 05/2011 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Wie denkt dat barbecueën alleen maar geschikt is voor de zomerse dagen, heeft het toch wel mis. Het is juist trendy om in de winter gasten uit te nodigen voor een winterbarbecue. Haal je vrienden uit de woning en nodig ze uit bij het vuur te komen zitten. Terwijl jij de briketten en houtskool laat gloeien, kunnen je gasten nippen aan een glaasje Glühwein of een kop warme chocolademelk (met rum). In de winter kun je beter geen zomerbarbecue gebruiken. Je verliest er namelijk veel warmte mee. Leuker en fraaier is om een vuurkorf of vuurschaal te gebruiken waar je stoofpotjes en hartverwarmende soepen op kunt bereiden. Je kunt natuurlijk ook een gasbarbecue gebruiken. De gasten zitten er lekker warmpjes bij dankzij buitenkacheltjes die branden op kolen, hout of gas of elektrische terrasverwarmers. Lees het hele artikel ‘De winterbarbecue’
  Als je aan typische wintergerechten denkt, zullen al snel beelden van stamppotten en rijk gevulde soepen in je opkomen. Natuurlijk is een boerenkoolstamppot na een gure dag niet te versmaden, maar het mag heus een beetje meer "culinair" zijn. Je hoeft niet al te moeilijk te doen. Een witlofstamppotje kun je net even anders maken door er een culinair sausje bij te maken, bijvoorbeeld saliejus. Serveer de stamppot als een torentje, sprenkel de saliejus er speels overheen en serveer hem met een kalfskoteletje. Lees het hele artikel ‘Deftige wintergerechten’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Olijvenbrood
Met bloem, olijfolie, sinaasappelhoning
- Olijfolie ijs
Met olijfolie, room, melk
- Pittige pompoensoep
Met pompoen, rode peper, runderbouillon
- Zalmrolletjes
Met zalm, kaas, bieslook
- Mango-perzik slagroomtaart
Met mango, slagroom, perzik
- Kipjes in rode wijn
Met kipfilet, sperziebonen, rode wijn
- Kip in pikante paprikasaus
Met kipfilet, paprika, kippenbouillon
- Pinda rijstshake
Met rijst, pinda, suiker
- Andijvie met ei en spekjes
Met andijvie, aardappelschijfjes, kaas
- Eierensalade met krab
Met krab, eieren, mayonaise
| - Vruchtentaartjes
Met bloem, poedersuiker, zomerfruit
- Kalkoenfilet met paprikadressing
Met kalkoenfilet, paprika, prei
- Doperwtenvariant
Met doperwten, champignons, kaas
- Vegetarisch gevulde paprika's
Met groene paprika, soepgroenten, gemalen kaas
- Spaghetti carbonara
Met spaghetti, pancetta, parmezaanse kaas
- Komkommer met gerookte zalm
Met komkommer, zalm, gravlax mayonaise
- Rijst met courgette en kip
Met kipfilet, courgette, rijst
- Chocoladepudding
Met zelfrijzend bakmeel, cacao, bruine basterdsuiker
- Geitenkaas salade
Met gemengde sla, milde geitenkaas, zongedroogde tomaten
- Hazenbouten in rode wijnsaus
Met hazenbout, rode wijn, gemberwortel
|
|
| |