Culinaire Nieuwsbrief editie 02/2011   
« Terug naar het overzicht
Winterpasta
Pasta is de verzamelnaam voor deegwaar. De basis voor het deegwaar bestaat uit water en bloem, maar er zijn vele soorten met verschillende toevoegingen. Pastagerechten lijken voorbestemd te zijn voor het voorjaar en de zomer. Je kunt er echter ook voortreffelijke wintergerechten mee maken. De neutrale smaak van pasta smaakt namelijk uitstekend bij wintergroenten. Daarbij vult het deegwaar ook nog eens goed de maag en dat hebben we graag zo tijdens de koude, gure dagen. Haal daarom ook in de winter een vleugje Italië in huis met heerlijke winterse bereidingen. Uit de Toscane komt de bekende lasagne al forno, een schotel met grote plakken deegwaar, overgoten met een rijke tomaten-, bechamel en gehaktsaus. Daarover gaat een dikke laag geraspte kaas en de schotel gaat een half uurtje in de oven. Drink er een glas rode Chianti bij. Hemels!
Lees het hele artikel ‘Winterpasta’


Stevige maaltijdsoepen
De oudste recepten zouden misschien wel bereidingsrichtlijnen voor het maken van een gevulde maaltijdsoep geweest kunnen zijn. Vroeger werden namelijk alle maaltijden meestal in één kookpot bereid. Alles ging in een grote pot die boven het vuur hing: het vlees, de groenten en kruiden. Voedsel moest voedzaam zijn, want het werk wat in vroegere tijden werd verricht, was lichamelijk erg zwaar. Stevige maaltijdsoepen zijn ook nu nog in de winter een smakelijke afwisseling van de "gewone" warme maaltijd. Veel landen hebben hun eigen nationale maaltijdsoep. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld de snert en de bruine bonensoep.
Lees het hele artikel ‘Stevige maaltijdsoepen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden