Culinaire Nieuwsbrief editie 51/2010   
« Terug naar het overzicht
Gebraad: een klassieker tijdens kerstdagen
Velen zullen deze kerstdagen "gebraad" voorgeschoteld krijgen. Wat is nu eigenlijk "gebraad"?  Je kunt er elke vleessoort onder verstaan wat gebraden wordt. Het gaat dus niet alleen om kalkoen, maar ook om rund- en varkensvlees, lam, kalf, everzwijn en dergelijke. Vissen, aardappelen en schaaldieren kun je ook braden. Een gebraad heeft twee dingen gemeen: het vlees is door en door gegaard en het heeft een knapperige baklaag.
Lees het hele artikel ‘Gebraad: een klassieker tijdens kerstdagen’


DE World of origins
Nieuw: Douwe Egberts World of Origins
In de nieuwe Douwe Egberts World of Origins bonen proef je de invloed van het land van herkomst. Nuances van bloemen, een hint van specerijen of chocolade. Deze bonen zijn zo rijk aan natuurlijke smaaktonen dat elke liefhebber er iets bijzonders in kan ontdekken. Ze zijn met zorg langzaam gebrand, zodat alle smaaktonen optimaal terugkomen in de kop. Ontdek het zelf en geef je ook op voor een unieke Douwe Egberts koffieproeverij!  Ontdek meer over Douwe Egberts World of Origins
Klik voor meer informatie

Winterdrankjes
Tijdens de feestdagen is men vooral bezig met het bedenken van lekker eten. Daar hoort natuurlijk ook wat te drinken bij. Winterdrankjes hebben één gezamenlijk kenmerk: ze worden gedronken om er lekker warm van te worden. Meestal betreft het alcoholische dranken. Tijdens de wintermaanden is In Duitsland bijvoorbeeld de Glühwein, een warme bisschopswijn,  erg populair. In Amerika drinkt men graag een Egg Nog. Dit is een eierpunch die in de 18e eeuw werd gedronken door de Engelse adel. Rond 1800 kwam het recept voor een Egg Nog onder de aandacht van de Amerikanen die er tot de dag van vandaag nog veel van genieten. Egg Nog is een alcoholische cocktail op basis van melk, eieren en cognac en/of rum.
Lees het hele artikel ‘Winterdrankjes’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden