|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 50/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Het kerstdiner staat onlosmakelijk verbonden met de kerst. Tijdens het kerstdiner schuiven veel vrienden en familieleden bij elkaar aan. Ieder jaar veroorzaakt de organisatie van het kerstdiner veel stress. Dat is niet zo heel erg gek, want er moet vaak gekookt worden voor een grote groep mensen en daarbij worden ook nog eens culinaire hoogstandjes verwacht. Je kunt met een goede voorbereiding veel druk van de ketel halen. Bereid je diner daarom goed voor. Haal je boodschappen op tijd in huis. De sfeer kun je al van tevoren beïnvloeden door het hele huis mooi te versieren. Lees het hele artikel ‘Het kerstdiner: voorbereiding is het halve werk’
 Nieuw: Douwe Egberts World of OriginsIn de nieuwe Douwe Egberts World of Origins bonen proef je de invloed van het land van herkomst. Nuances van bloemen, een hint van specerijen of chocolade. Deze bonen zijn zo rijk aan natuurlijke smaaktonen dat elke liefhebber er iets bijzonders in kan ontdekken. Ze zijn met zorg langzaam gebrand, zodat alle smaaktonen optimaal terugkomen in de kop. Ontdek het zelf en geef je ook op voor een unieke Douwe Egberts koffieproeverij! Ontdek meer over Douwe Egberts World of OriginsKlik voor meer informatie  Kies voor vis als je geen zin hebt in zware vleesgerechten. Vis past ook goed bij de kerstdis. Denk maar eens aan de luxe tarbot, tong, griet of staartvis. Ze zijn niet goedkoop, zeker niet in de decembermaand, maar deze feestvisjes hebben geen franje nodig. De smaak van deze vissen is puur natuur het smakelijkst. Bovendien houdt je de maaltijd licht en goed verteerbaar. Vis is snel gaar en je kunt er vele kanten mee op. Je kunt hem stoven of bakken. Een bereiding in de oven is ideaal als je niet teveel tijd in de keuken wilt doorbrengen. Lees het hele artikel ‘Luxe vis’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Appeltaart caloriearm
Met appels, yoghurt, zoetstof
- Versierde gehaktballetjes
Met gehakt, augurken, zilveruitjes
- Slanke cake natrena
Met natrena zoetstof, bloem, eieren
- Nieuwjaarsrolletjes
Met bloem, suiker, boter
- Luchtige smoutebollen
Met bloem, gist, melk
- Italiaanse panetonne
Met bloem, gist, boter
- Glutenvrije oliebollen
Met gist, kwark, eieren
- Advokaat bollen
Met advokaat, kwark, eieren
- Banaanmuffins met honing
Met banaan, olie, bloem
- Advokaattulband
Met advokaat, bloem, suiker
| - Pasta met zalm en broccoli
Met broccoli, zalm, penne
- Chocolade/hazelnoottruffels
Met chocolade, hazelnoten, roomboter
- Kiptajine uit Essaouira
Met kip, eieren, ras el hanout
- Snelle Tiramisu
Met koffie, mascarpone, lange vingers
- Rosbiefsandwiches
Met casinobrood, augurken, rosbief
- Paprika cremesoep
Met paprika, ui, crème fraiche
- Bailey's shake
Met baileys, chocoladesiroop, melk
- Piepende muizen
Met pasta, nuggets, bieslook
- Aardappel kaassoep
Met aardappelen, kaas, ui
- Gevulde roggebroodblokjes
Met tartaar, zalm, kaas
|
|
| |