Culinaire Nieuwsbrief editie 50/2010   
« Terug naar het overzicht
Het kerstdiner: voorbereiding is het halve werk
Het kerstdiner staat onlosmakelijk verbonden met de kerst. Tijdens het kerstdiner schuiven veel vrienden en familieleden bij elkaar aan. Ieder jaar veroorzaakt de organisatie van het kerstdiner veel stress. Dat is niet zo heel erg gek, want er moet vaak gekookt worden voor een grote groep mensen en daarbij worden ook nog eens culinaire hoogstandjes verwacht. Je kunt met een goede voorbereiding veel druk van de ketel halen. Bereid je diner daarom goed voor. Haal je boodschappen op tijd in huis. De sfeer kun je al van tevoren beïnvloeden door het hele huis mooi te versieren.
Lees het hele artikel ‘Het kerstdiner: voorbereiding is het halve werk’


DE World of origins
Nieuw: Douwe Egberts World of Origins
In de nieuwe Douwe Egberts World of Origins bonen proef je de invloed van het land van herkomst. Nuances van bloemen, een hint van specerijen of chocolade. Deze bonen zijn zo rijk aan natuurlijke smaaktonen dat elke liefhebber er iets bijzonders in kan ontdekken. Ze zijn met zorg langzaam gebrand, zodat alle smaaktonen optimaal terugkomen in de kop. Ontdek het zelf en geef je ook op voor een unieke Douwe Egberts koffieproeverij!  Ontdek meer over Douwe Egberts World of Origins
Klik voor meer informatie

Luxe vis
Kies voor vis als je geen zin hebt in zware vleesgerechten. Vis past ook goed bij de kerstdis. Denk maar eens aan de luxe tarbot, tong, griet of staartvis. Ze zijn niet goedkoop, zeker niet in de decembermaand, maar deze feestvisjes hebben geen franje nodig. De smaak van deze vissen is puur natuur het smakelijkst. Bovendien houdt je de maaltijd licht en goed verteerbaar. Vis is snel gaar en je kunt er vele kanten mee op. Je kunt hem stoven of bakken. Een bereiding in de oven is ideaal als je niet teveel tijd in de keuken wilt doorbrengen.
Lees het hele artikel ‘Luxe vis’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden