Culinaire Nieuwsbrief editie 49/2010   
« Terug naar het overzicht
Amuses: minigerechtjes met allure
Amuses zijn hele kleine gerechtjes. Ze worden oorspronkelijk als klein hapje tussen de gangen van een menu door geserveerd. Amuse is het Franse woord voor vermaak. De oorspronkelijke benaming is amuse bouche. De amuse is dan ook een vermakelijk hapje voor de mond. Amuses passen helemaal in de sfeer van de feestdagen. Serveer één of enkele amuses tijdens het kerstdiner of bij een borrel. De kleine hapjes kunnen worden geserveerd op een lepel. Dat staat erg leuk, maar het maakt het ook makkelijker om de minihapjes te eten. Je kunt ze ook op kleine schoteltjes, kommetjes of in borrelglaasjes opdienen. Amuses moeten het vooral van de presentatie hebben, dus besteed hier bij voorkeur veel aandacht aan.
Lees het hele artikel ‘Amuses: minigerechtjes met allure’


Gezond de winter door
Het is een feit dat voeding veel te maken kan hebben met onze gezondheid, zowel lichamelijk als bijvoorbeeld onze gemoedstoestand. In de winter raken een aantal mensen in een winterdip. Met de juiste ingrediënten kun je de winter beter doorkomen. Veel mensen gaan in de winter meer eten. Die behoefte is er omdat het lichaam meer energie verbruikt om op temperatuur te blijven. De extra energie halen we uit koolhydraten. De reserves worden opgeslagen in de vorm van vet. We leven echter in een tijd dat we onze huizen goed kunnen verwarmen. Het opbouwen van energievoorraden in ons lichaam (lees: het kweken van vet) is eigenlijk alleen nodig bij voedselschaarste!  
Lees het hele artikel ‘Gezond de winter door’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden