|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 48/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Ieder jaar zijn de Nederlandse kinderen in rep en roer omdat de Sint weer in het land is. We overladen de kinderen (en onszelf) met cadeaus en snoepen deze dagen wat af. Het feest wordt in de meeste gezinnen op 5 december gevierd, omdat de Goedheiligman die avond met zijn knechten weer vertrekt en de rust weer terug kan keren. Dit jaar kun je het feest van Sinterklaas anders vieren: stijlvoller! In plaats van zakken pepernoten en schuimpjes aan te rukken, kun je kiezen voor culinaire hapjes en drankjes. Wel in Sinterklaasstijl natuurlijk. Lees het hele artikel ‘Een stijlvol Sinterklaasfeest’
  De dagen rond het feest van Sinterklaas zijn gevuld met heel veel snoep. Je geeft er een extra cachet aan door het snoepgoed op een leuke manier aan de kinderen te geven. In plaats van snoepgoed worden het dan heuse "Sinterklaastraktaties". Het kan op vele manieren, van eenvoudig tot kunstwerk. Neem bijvoorbeeld eens het handje met pepernoten. Dat kan toch heel anders? Verpak de porties pepernoten bijvoorbeeld in kleine jute zakjes. Bind het dicht met een decoratielint en hang er een kartonnen naamplaatje aan. Of zet hier een klein gedichtje op (je vindt veel Sinterklaasgedichtjes op het internet). Of verpak het snoepgoed in bruin papier-maché. Plak er ogen op en een mond op en maak een pietenpet van karton en een veer. Lees het hele artikel ‘Sinterklaastraktaties’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Gehaktbroodje van oma
Met gehakt, brood, ei
- Appeltaart met bitterkoekjes
Met appels, mix voor appelkruimeltaart, bitterkoekjes
- Prei-notenstamppot met varkensfilet
Met aardappels, prei, varkensfiletlapjes
- Ham-asperge omelet
Met asperges, ham, ei
- Appel-worst salade
Met appel, gekookte worst, olijven
- BBQ koude pasta
Met pasta, creme fraiche, salami
| - Veloutée van groene paprika
Met groene paprika, aardappel, peper
- Peer gevuld met brie
Met peren, brie, karamel
- Pikante gehaktbal
Met gehakt, sjalot, peterselie
- Koffie-walnoot-cakejes
Met instantkoffie, walnoten, bakmeel
- Röstie met zalm en forel
Met zalm, forel, crème fraiche
- Varkenshaas en croute
Met varkenshaas, bladerdeeg, rode tapenade
- Kabeljauw in sambal-ketjapsaus
Met kabeljauw, sambal, ketjap
- Rode biet uit de magnetron
Met rode biet, gemengde noten, geitenkaas
- Kipreepjes met paksoi
Met kipfilet, paksoi, lenteui
- Stoofschotel met paddestoelen
Met runderlappen, gemengde paddestoelen, droge rode wijn
|
|
| |