Culinaire Nieuwsbrief editie 45/2010   
« Terug naar het overzicht
Met bloemkool kun je alle kanten op
De bloemkool lijkt een typisch Hollandse groente. Dat komt omdat de bloemkool in Nederland heel veel wordt gegeten. De bloemkool heeft haar naam te danken aan het feit dat er uit de bloemkool stengeltjes groeien waaruit witte bloemetjes groeien. Omdat we de bloemkool willen eten, wordt deze echter voordat dat kan gebeuren, geoogst. Een normale bloemkool is groot genoeg voor vier personen. Tegenwoordig vind je ook kleine bloemkolen die geschikt zijn voor één tot twee personen. Als je van makkelijk houdt, koop je kant-en-klaar gesneden bloemkool. De bloemkool uit de supermarkt heeft nauwelijks last van ongedierte. Je kunt de roosjes van de kool snijden en deze in water ongeveer tien tot vijftien minuten koken. Biologische bloemkool wordt schoon als je de kool in stukjes gesneden een uurtje in zout water laat liggen.
Lees het hele artikel ‘Met bloemkool kun je alle kanten op’


Kip in alle soorten
Kip is een veelzijdige vleessoort. Het behoort tot de meest gegeten vleessoorten ter wereld. Eigenlijk is het woord vleessoort verkeerd gekozen, want kip is gevogelte, maar het is zeer gebruikelijk om over kippenvlees te praten. Je kunt een kip in zijn geheel bereiden, maar je kunt ook kiezen voor een halve kip, kippenpoot, kippenvleugel, kipfilet of drumsticks. Er worden veel producten van kippenvlees gemaakt, denk maar aan de kipnuggets of de grotere variant daarvan, de kipschnitzels. Gegrilde kip is mager en er kan eindeloos mee gevarieerd worden. Kip moet je goed gaar laten worden omdat de bacterie Salmonella graag vertoeft op rauwe kip. Er is veel onderscheid in de prijs, smaak en kwaliteit van de vleeskip, batterijkip, scharrelkip en biologische kip.
Lees het hele artikel ‘Kip in alle soorten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden