Culinaire Nieuwsbrief editie 44/2010   
« Terug naar het overzicht
Sint Maarten: snoeptocht met lampion
Wist jij dat 11 november een speciale dag voor kinderen is in verband met de viering van Sint Maarten? Heb je al genoeg snoep in huis gehaald? In plaats van snoep te kopen, kun je ook zelf kleine traktaties maken. Maak bijvoorbeeld kleine figuurtjes van zelfgemaakt marsepein. Het feest van Sint Maarten wordt vooral gevierd in de Noordelijke provincies, met name in Noord-Holland. De zuidelijke provincies, met name Vlaanderen, kennen het feest echter ook. De kinderen maken op school lampionnen. Als het donker genoeg is, gaan de kinderen met de zelfgemaakte lampion pronken langs de deuren en zingen ze Sint-Maartensliedjes in ruil voor iets lekkers. Wie niets in huis heeft gehaald, of doet alsof hij niet thuis is, wordt meedogenloos door de kinderen uitgemaakt voor "vrek"!
Lees het hele artikel ‘Sint Maarten: snoeptocht met lampion’


Comfort food
De economische crisis heeft heel wat op zijn kop gezet. De recessie heeft ons bewust gemaakt van de overvloed waaraan we gewend (en verwend) waren geraakt. Opeens zijn we ons bewust van de noodzaak om het milieu beter te behandelen en inherent daaraan gaan we spaarzamer om met energie. Dit alles vertaalt zich ook in de eettrend van 2010. We doen een stapje terug, maar dan wel op een statige manier. Kwaliteit staat boven kwantiteit. We eten minder vlees, maar als we het doen, kiezen we voor een mooi, verantwoord (biologisch) stuk vlees. De aardappel heeft een comeback gemaakt. We eten de aardappel weer met trots, het liefst de aardappel uit de streek. Als er gasten komen, worden er geen culinaire capriolen uitgehaald. Nee, we serveren een stamppot andijvie met grootmoeders gehaktballen.
Lees het hele artikel ‘Comfort food’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden