Culinaire Nieuwsbrief editie 42/2010   
« Terug naar het overzicht
Vleesvervangers
Wat ga jij vanavond eten? Is de aanwezigheid van vlees op je bord voor jou een absolute noodzaak? Je kunt vandaag misschien toch eens kiezen voor een vleesvervanger. Tegenwoordig vind je in de supermarkt een indrukwekkend uitgebreid aanbod van vleesvervangers. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar waar je niet (direct) ziet dat het geen echt vlees bevat. Omdat de keuze zo groot is, zit er zelfs voor de grootste vleesliefhebber wel een product tussen die smakelijk is. Of toch niet?
Lees het hele artikel ‘Vleesvervangers’


Streekproducten
De streekproducten die rechtstreeks van de boerderij komen zijn enorm in opmars. De producten staan voor eerlijk, puur en ambachtelijk. De boerderij is een plek waar steeds meer stadsmensen naartoe gaan om te onthaasten. De natuur heeft onze aandacht. Veel boerderijen hebben een gat in de markt ontdekt en bieden slaapplekken aan en de mogelijkheid eens het reilen en zeilen op de boerderij mee te maken. Dat kan met een workshop kaas maken nog eens extra opgeleukt worden, maar het is ook heel therapeutisch om als hulpboer flink de handen uit te steken. Producten van de boerderij hebben geen geur-, kleur-, en smaakstoffen. Het is eerlijk voedsel dat vraagt om een authentieke bereiding.
Lees het hele artikel ‘Streekproducten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden