Culinaire Nieuwsbrief editie 41/2010   
« Terug naar het overzicht
Gezond fastfood
In deze drukke tijden grijp je zo nu en dan eens naar een snelle hap, oftewel fastfood. Nu hoef je niet direct te kiezen voor de vette hamburgers bij de vestiging van de bekende hamburgerketen langs de snelweg. Je kunt een keuze maken uit hele smakelijke en gezonde alternatieven. Bij de treinstations en grote supermarkten vind je tegenwoordig kant-en-klare sandwiches, sushi's en wraps. De openingstijden voor supermarkten zijn in de meeste steden verlengd. Rond etenstijd vind je vast een vestiging in je buurt waar je terecht kunt.
Lees het hele artikel ‘Gezond fastfood’


Zoete verleiding
Suiker is niet goed voor je. Het geeft een verhoogde kans op overgewicht, tandbederf, hyperactiviteit bij kinderen, hartaandoeningen, diabetes en nierziekten. De bewuste consument raadpleegt daarom steeds meer de informatie op de verpakking. We willen weten hoeveel suiker er in het product zit. Als er sprake is van een suikervervanger willen we weten welke dat is en ook de hoeveelheid. Suiker is een verzamelnaam voor verschillende suikers. Suiker maakt een product zoet en je hebt suikers met een verschillende mate van zoetheid. Een andere naam voor kristalsuiker is sucrose. Het wordt gemaakt van suikerriet en suikerbieten. Een andere natuurlijke suiker is glucose. Het zit in honing, vruchten en groenten. Maltose zit in granen en lactose in melk.
Lees het hele artikel ‘Zoete verleiding’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden