Culinaire Nieuwsbrief editie 40/2010   
« Terug naar het overzicht
Wildgerechten
Op 15 oktober begint het officiële wildseizoen en deze loopt tot 31 december. Er mag in deze periode op verschillende soorten wild gejaagd worden. Je mag niet op alle soorten tegelijkertijd jagen en de precieze regels zijn geregeld in de wet. Er wordt tegenwoordig veel wild gekweekt, waardoor je het hele jaar door wildgerechten op tafel kunt zetten. Restaurants houden zich echter nog steeds graag aan het ‘culinaire wildseizoen' want het echte wild, het wild wat in de natuur heeft geleefd, heeft de pure, karakteristieke en authentieke smaak. Het vlees van gefokte dieren is minder uitgesproken en dus volgens menig chef-kok "smakeloos".
Lees het hele artikel ‘Wildgerechten’


Herfstpasta
Pasta is altijd lekker en past bij ieder jaargetijde. Het enige wat verandert, is de aankleding. Een romige saus is in de herfst de favoriet. Welkome ingrediënten zijn: (wal)noten, kaas, paddenstoelen, crème fraîche, herfstgroenten (pompoen, paprika, prei). Voor de herfstpasta kies je dikke soorten die de volle sauzen aankunnen, zoals de tagliatelle of penne. De dunne pastasoorten vallen namelijk een beetje in het niet bij de rijk gevulde sauzen. In de herfst kun je kiezen voor goedgevulde vegetarische pastaschotels, maar kip, vis en wild passen er ook prima bij. Makkelijk en feestelijk tegelijk zijn de ovenschotels met pasta.
Lees het hele artikel ‘Herfstpasta’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden