Culinaire Nieuwsbrief editie 39/2010   
« Terug naar het overzicht
Leidse hutspot
Leiden viert feest op 3 oktober vanwege de verjaging van de Spanjaarden in 1574. Het traditionele feestmaaltijd bestaat deze dag voor veel "Leienaren" uit Leidse hutspot. Het is een hutspot van aardappelen, peen, ui, melk, boter een klapstuk. Het is niet zomaar een keuze. Er kleeft geschiedenis aan de Leidse hutspot!
Lees het hele artikel ‘Leidse hutspot’


Stoofvlees
Stoofvlees is vlees dat op een langzame manier wordt gegaard. De lange bereidingstijd is alleen mogelijk op een lage temperatuur. Deze manier van bereiden zorgt ervoor dat de smaak van de ingrediënten zich goed kan ontwikkelen en het vlees een zachte eetbare structuur krijgt. Het vlees dat gebruikt wordt voor stoofvlees laat zich doorgaans niet op snelle wijze bereiden. Meestal gebruik je rund-, varkens- of lamsvlees en bij voorkeur het vlees van oude dieren (niet te oud natuurlijk). Lamsvlees vormt een uitzondering, want lamsvlees is van jonge dieren. De stooftijd van lamsvlees bedraagt daarom ook meestal niet meer dan een uur. Rundvlees vergt de langste bereiding, soms wel langer dan twee of drie uur. Stoofvlees moet dus lang van tevoren bereid worden en vaak is het de volgende dag nog het aller-lekkerste.
Lees het hele artikel ‘Stoofvlees’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden