|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 38/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Geen vlees is zo veelzijdig als de kip. Je kunt kip op verschillende manieren bereiden. Je kunt hem braden in een pan of stoven, smoren, grillen, koken en bereiden op de barbecue. Je kunt kip in zijn geheel bereiden of een stukje, zoals de drumstick of kippendij, kippenpoot of alleen het vlees van de kipfilet. De mogelijkheden met kip zijn enorm. Kies je voor gemak, dan maak je de kip in de oven. Ovengerechten zijn makkelijk klaar te maken. Je zorgt voor een marinade en je laat dit inwerken en dan doet de oven de rest. In de tussentijd hoef je alleen nog aandacht te besteden aan de bijgerechten. Of je maakt er een complete maaltijd van door groenten (en aardappelen)direct toe te voegen. Er kan weinig fout gaan. Er bestaan heel veel verschillende ovenbereidingen voor kip. Ook hier kun je weer alle kanten op. Je kunt kiezen voor een zoete, hartige, of neutrale bereiding. De uiteindelijke smaak bepaal je aan de hand van de kruiden die je gebruikt. Lees het hele artikel ‘Kip mag je kluiven’
  Je hebt zomer-, herfst- en winterperen. De herfstperen worden geplukt in september. Ze kunnen direct worden gegeten, maar je kunt ze ook prima een tijdje bewaren. Als je peren koopt, kies dan voor exemplaren die in de winkel nog vrij hard aanvoelen. Laat de peren rijpen in de fruitschaal en trek daar een paar dagen voor uit. Je kunt met je duim en wijsvinger onder de inplanting van de steel voelen of de peer rijp is. Een rijpe peer is sappig en heeft een zoete smaak en een fijn aroma. Je kunt de peer zo opeten, maar peren zijn ook goed te gebruiken voor diverse culinaire bestemmingen en in diverse bereidingen. Lees het hele artikel ‘Herfstperen’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Augerkenborrel schaal
Met augurk, rookvlees, ham, katenspek
- Varkenshaas speciaal
Met varkenshaas, cherrytomaatjes, champignons
- Spinazieschaal uit de oven
Met spinazie, aardappels, eieren
- Abrikozencake
Met abrikozen, eieren, bakmeel
- Zalm-spinazie lasagne voor buffet
Met zalm, spinazie, crème fraiche
- Eggah met courgette en prei
Met ei, courgette, prei
- Casselerrib met bieslooksaus
Met casselerib, bieslook, peterselie
- Frambozentiramisu met chocolade
Met frambozen, chocolade, mascarpone
- Aardappeltaart met rozemarijn
Met aardappelen, feta, rozemarijn
- Yoghurt drink (low carb)
Met kwark, water, suikervrije limonadesiroop
| - Salade met geitenkaas en aardbeien
Met geitenkaas, aardbeien, babyleaf sla
- Groene kool met pindasaus
Met groene kool, pindasaus, ui
- Gestoofde komkommer in kerriesaus
Met komkommer, kerrie, bouillon
- Kipfilet in spek met roomsaus
Met kipfilet, ontbijtspek, tijm
- Gevulde boschampignons met ricotta
Met boschampignons, ricotta, verse oregano
- Gormeh-Saabzi
Met rund of lamsvlees, saabzi-kruiden, limoen
- Gevulde eieren
Met eieren, mayonaise, paprikapoeder
- Witlofsalade
Met witlof, prei, appel
- Sajoer lodeh met sate
Met kipfilet, roerbakgroenten, witte kool
- Zoetzure kip
Met kipfilet, paprika, ananas
|
|
| |