Culinaire Nieuwsbrief editie 38/2010   
« Terug naar het overzicht
Kip mag je kluiven
Geen vlees is zo veelzijdig als de kip. Je kunt kip op verschillende manieren bereiden. Je kunt hem braden in een pan of stoven, smoren, grillen, koken en bereiden op de barbecue. Je kunt kip in zijn geheel bereiden of een stukje, zoals de drumstick of kippendij, kippenpoot of alleen het vlees van de kipfilet. De mogelijkheden met kip zijn enorm. Kies je voor gemak, dan maak je de kip in de oven. Ovengerechten zijn makkelijk klaar te maken. Je zorgt voor een marinade en je laat dit inwerken en dan doet de oven de rest. In de tussentijd hoef je alleen nog aandacht te besteden aan de bijgerechten. Of je maakt er een complete maaltijd van door groenten (en aardappelen)direct toe te voegen. Er kan weinig fout gaan. Er bestaan heel veel verschillende ovenbereidingen voor kip. Ook hier kun je weer alle kanten op. Je kunt kiezen voor een zoete, hartige, of neutrale bereiding. De uiteindelijke smaak bepaal je aan de hand van de kruiden die je gebruikt.
Lees het hele artikel ‘Kip mag je kluiven’


Herfstperen
Je hebt zomer-, herfst- en winterperen. De herfstperen worden geplukt in september. Ze kunnen direct worden gegeten, maar je kunt ze ook prima een tijdje bewaren. Als je peren koopt, kies dan voor exemplaren die in de winkel nog vrij hard aanvoelen. Laat de peren rijpen in de fruitschaal en trek daar een paar dagen voor uit. Je kunt met je duim en wijsvinger onder de inplanting van de steel voelen of de peer rijp is. Een rijpe peer is sappig en heeft een zoete smaak en een fijn aroma. Je kunt de peer zo opeten, maar peren zijn ook goed te gebruiken voor diverse culinaire bestemmingen en in diverse bereidingen.
Lees het hele artikel ‘Herfstperen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden