|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 37/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Op 21 september is het weer Prinsjesdag. We zien onze Nederlandse Koninklijke familie in de Gouden Koets door Den Haag trekken. Het ziet er statig uit. Hoe zouden zij hun avondmaaltijd nuttigen? Zouden zij aan een lange tafel zitten en daar met de hele familie het diner "gebruiken", zoals het vroeger vaak werd afgebeeld? Of zijn dat alleen zakelijke diners? Hoe zou het er aan toe gaan in de keuken van onze Koninklijke hoogheden. Zie jij prinses Maxima al voor je met een bord eten uit de magnetron op schoot voor de buis? Het zal niet snel gebeuren dat er een reality show op televisie wordt uitgebracht over het leven en eten van de Oranjes, dus helaas zullen we ernaar moeten blijven gissen. Lees het hele artikel ‘Koningsvoedsel’
  Op 23 september is het herfstseizoen officieel begonnen. De zomer is voorbij en het najaar neemt langzaam een steeds grotere plaats in. De dagen worden minder warm en de behoefte naar rijkere, vollere gerechten neemt toe. De ovenschotel is erg populair tijdens dit seizoen. Het komt goed uit dat de meeste herfstgroente voor bereiding in de oven erg geschikt is. Denk bijvoorbeeld eens aan witlof of de nu nog volop aanwezige courgettes, aubergines, pastinaak en paprika's. In de herfst zijn kastanjes weer verkrijgbaar. Ze smaken heerlijk bij wildgerechten. Je moet er nog even op wachten, want het wildseizoen begint medio oktober. Maak van de kastanje nu een heerlijke kastanjepuree. Het smaakt prima bij je ovenschotel. Vries meteen wat porties in. Lees het hele artikel ‘Herfstgroenten’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Brownie cupcakes
Met chocolade, roomboter, bloem
- Bakplaat met bramencake
Met bloem, bramen, suiker
- Pastasalade Salera
Met wokkel tricolorepasta, eitjes, tonijn
- Tomaten tapanade
Met tomaten, knoflook, olijfolie
- Minestronesoep
Met tomatenblokjes, sperziebonen, courgette
- Sperziebonen met tomaat, bacon en ui
Met sperziebonen, tomaten, bacon
- Sperziebonen met rauwe ham en kaas
Met sperziebonen, ham, lichtbelegen kaas
- Wijting met warme tartaarsaus
Met wijting, kappertjes, peterselie
- Gebakken levertjes in rode port saus
Met levertjes, rode port, sjalotje
- Pizza met pancetta en rucola
Met pesto, pancetta, zongedrogde tomaten
| - Gewokte oosterse witlof met kipfilet
Met witlof, kipfilet, sesamolie, sojasaus
- Rijstkoekjes met kaassaus
Met volkorenrijst, jonge kaas, lente-uitjes
- Tomatenomelet met bacon
Met eieren, kerstomaatjes, bacon
- Roomkwarkpudding met aardbeien
Met roompuddingpoeder, kwark, aardbeien
- Kerrie-ei met bleekselderij
Met ei, bleekselderij, ui
- Savooi stampot
Met savooikool, aardappelen, spekblokjes
- Gegratineerde spinaziepasta
Met spaghetti, kipfilet, gezeefde tomaten
- Sandwich Carpaccio
Met carpaccio, casinobrood, pijnboompitten
- Runder-wortelburgers
Met rundergehakt, wortels, ui
- Kindersalade
Met ijsbergsla, sinaasappel, augurk
|
|
| |