Culinaire Nieuwsbrief editie 37/2010   
« Terug naar het overzicht
Koningsvoedsel
Op 21 september is het weer Prinsjesdag. We zien onze Nederlandse Koninklijke familie in de Gouden Koets door Den Haag trekken. Het ziet er statig uit. Hoe zouden zij hun avondmaaltijd nuttigen? Zouden zij aan een lange tafel zitten en daar met de hele familie het diner "gebruiken", zoals het vroeger vaak werd afgebeeld? Of zijn dat alleen zakelijke diners? Hoe zou het er aan toe gaan in de keuken van onze Koninklijke hoogheden. Zie jij prinses Maxima al voor je met een bord eten uit de magnetron op schoot voor de buis? Het zal niet snel gebeuren dat er een reality show op televisie wordt uitgebracht over het leven en eten van de Oranjes, dus helaas zullen we ernaar moeten blijven gissen.
Lees het hele artikel ‘Koningsvoedsel’


Herfstgroenten
Op 23 september is het herfstseizoen officieel begonnen. De zomer is voorbij en het najaar neemt langzaam een steeds grotere plaats in. De dagen worden minder warm en de behoefte naar rijkere, vollere gerechten neemt toe. De ovenschotel is erg populair tijdens dit seizoen. Het komt goed uit dat de meeste herfstgroente voor bereiding in de oven erg geschikt is. Denk bijvoorbeeld eens aan witlof of de nu nog volop aanwezige courgettes, aubergines, pastinaak en paprika's. In de herfst zijn kastanjes weer verkrijgbaar. Ze smaken heerlijk bij wildgerechten. Je moet er nog even op wachten, want het wildseizoen begint medio oktober. Maak van de kastanje nu een heerlijke kastanjepuree. Het smaakt prima bij je ovenschotel. Vries meteen wat porties in.
Lees het hele artikel ‘Herfstgroenten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden