|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 36/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 De meeste mensen zijn nu terug van de vakantie. Hoe is het jou bevallen? Heb je een leuke tijd gehad en lekker gegeten? Wie naar het buitenland reist, kan te maken krijgen met andere tafelgebruiken. Als je locale eetgelegenheden hebt bezocht, kun je spannende gerechten hebben gegeten met ingrediënten die je nog niet eerder hebt gezien. Misschien heb je zelf iedere dag gekookt op de camping. Welke indruk je ook van het eten hebt verworven, je bent nu weer thuis en hier gaat het waarschijnlijk een stuk anders aan toe. Lukt het je om snel weer aan de dagelijkse routine te wennen? Of heb je last van een vakantiekater? Lees het hele artikel ‘Vakantiekater: weer thuis voor het fornuis’
  De overheid maakt zich zorgen om de steeds dikker wordende jeugd. Er wordt veel geld geïnvesteerd in campagnes die ouders moeten bewegen meer aandacht aan het eetgedrag van hun kinderen te besteden. Op sommige scholen is het zelfs verboden om snoep mee te nemen. Maar kinderen vinden snoep nu eenmaal lekker. Het is dus zaak ze te porren voor gezonde alternatieven. Maar dan moeten het ook wel echt lekkere dingen zijn. Van een stengel bleekselderij wordt niemand vrolijk. Maak er daarom een dipsaus op yoghurtbasis bij. Dat knaagt al een stuk lekkerder weg. Het is vaak een kleine aanpassing die het net even leuker en dus ook lekkerder maakt. Welke groente vind je zoal lekker? Er zijn nieuwe producten op de markt gebracht die aansporen tot het kiezen voor verstandige tussendoortjes. Neem bijvoorbeeld de mini groenten die als snoeptomaatjes, snoepkomkommertjes en snoeppaprika's in handige portieverpakkingen worden verkocht. Lees het hele artikel ‘Groentesnoep’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Bloemkool-room ovenschotel
Met aardappels, gehakt, bloemkool
- Boeren spiegeleieren
Met ham, eieren, tomaten
- Frambozen sorbetijs
Met frramboos, suiker, eiwit
- Oma's appelpannenkoek
Met pannenkoekenmix, appels, bruine suiker
- Marianne's kaastaart
Met kaas, eieren, bladerdeeg
- Geurige peertjes
Met peren, slagroom, rum
- Karbonaden met champignonsaus
Met ribkarbonaden, champignons, crème fraiche
- Mixed grill tepanyaki
Met zalmfilet, biefstuk, gamba's
- Slavinken met gestoofde peren
Met slavinken, gestoofde peren, suikerstroop
- kabeljauwfiletcake uit de oven
Met kabeljauwfilet, winterpeen, creme fraiche
| - Chocoladekroketjes
Met chocolade, room, eiwit
- Gevulde forel uit de grill
Met forel, asperges, citroenen
- Aspergebouillon met gevulde wontons
Met aspergebouillon, rivierkreeft of gamba, kipfilet
- "Lasagna" van gerookte vis
Met gerookte vis, mascarpone, mierikswortel
- Geconfijte augurk
Met augurk, azijn, kruidnagel
- Varkenspootjes
Met varkenspootjes, vijfkruidenpoeder, ketjap manis
- Geurige kip, bereid in de magnetron
Met kippenbouten, lenteuien, knoflook
- Spaghetti met zeevruchten
Met spaghetti, tomatensaus, zeevruchten
- Gestoofde vis
Met vis, boter, tomaten
- Luxe aardappelpannenkoekjes
Met aardappel, salami, ui
|
|
| |