Culinaire Nieuwsbrief editie 35/2010   
« Terug naar het overzicht
Pilaf: het draait om de bereiding
Pilaf is een gerecht wat bereidt wordt uit een graansoort, voornamelijk rijst, maar het kan ook gerst, gort of iets anders zijn. Het is geen gerecht op zich, maar meer een manier van bereiden. De bereiding heeft veel weg van de Italiaanse risotto. Je fruit de rijst namelijk hier ook eerst in olie of andere vetstof. Daarna laat je de rijst onder toevoeging van bouillon gaar smoren. Pilaf is meestal de basis voor een eenpansgerecht, maar je kunt het ook als bijgerecht serveren. Wie de uitvinder is van pilaf? Het woord is waarschijnlijk afkomstig van het vroegperzische woord pilau. Veel mensen zijn van mening dat het oorspronkelijk uit Turkije komt. Het is een basis in ieder geval voor veel gerechten uit de Turkse, Roemeense, Hongaarse, Griekse en Slowaakse keuken.
Lees het hele artikel ‘Pilaf: het draait om de bereiding’


Tulp, de keuken van je leven!
Tulp, de keukenmakers van Pure, Design, Classic en Character, een schitterende collectie keukens voor iedereen betaalbaar, want bij Tulp koopt u een keuken direct bij de fabrikant. Een Hollands kwaliteitsproduct, gemaakt in de Tulp fabriek te Rijssen. Dat is niet alleen aantrekkelijk voor de prijs maar geeft ook zekerheid.  Daarnaast maakt Tulp uitsluitend keukens volgens individueel ontwerp. Een ieder heeft immers specifieke wensen, waaraan wij proberen te beantwoorden met persoonlijke aandacht en een uniek ontwerp. Vraag nu gratis de brochure aan!
Klik voor meer informatie

Zomertoetjes
De zomertoetjes zijn licht en luchtig, fris en fruitig. In het zomerseizoen is er volop fruit verkrijgbaar, dus je kunt iedere dag naar lieve lust variëren. De aardbei is in de zomer favoriet en heeft daarom waarschijnlijk ook de bijnaam "zomerkoninkje". Je kunt met dit fruit vele kanten op. Maak een aardbeiencoupe met een toef slagroom. Je kunt er eventueel een bolletje ijs bij doen. Voor een doordeweeks toetje kun je aardbeien in plakjes gesneden door de yoghurt of de vla doen. Een verassend en feestelijk toetje maak je van een champagneglas gevuld met champagne of andere mousserende wijn met daarin mooie kleine aardbeien. Heb je licht gegeten en mag het toetje iets zwaarder zijn? Maak dan een gebakje van een eierkoek met een laagje aardbeien en daarop een toef slagroom. In plaats van aardbeien kun je ook kiezen voor de verschillende beschikbare andere fruitsoorten.
Lees het hele artikel ‘Zomertoetjes’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden