Culinaire Nieuwsbrief editie 34/2010   
« Terug naar het overzicht
Pasta: deegwaar van tarwemeel
Pasta is de benaming voor alle Italiaanse deegwaren, in alle mogelijke vormen. In Nederland zijn we de pasta steeds meer gaan waarderen. Macaroni en spaghetti waren de eerste Italiaanse pastasoorten die we in de Nederlandse keuken gingen gebruiken. In het begin maakten we er alleen een tomaten-gehaktsaus bij. Later leerden we de Italiaanse keuken steeds beter kennen en er kwamen meer groenten of andere vleessoorten in de saus. Bijna elke gezin heeft zo zijn eigen favoriete recept voor het maken van de lekkerste pasta. Er zijn tegenwoordig enorm veel soorten pasta verkrijgbaar. Ze hebben allemaal een eigen naam, maar de verzamelnaam blijft pasta. Je zou denken dat de pasta een Italiaanse uitvinding is, maar dat is niet helemaal waar.
Lees het hele artikel ‘Pasta: deegwaar van tarwemeel’


Lekker zomers: couscous
Couscous zijn kleine korreltjes die worden gemaakt uit griesmeel en durumtarwe. Het wordt in Noord-Afrika gegeten zoals wij in Nederland aardappels eten. Het is als het ware het nationale gerecht van Noord-Afrika. De naam "couscous" is een verbastering van het woord "keksoe". Dit is een woord uit de taal die de Berbers in het noorden van Afrika spreken, de zogenaamde Tamazigt. Couscous wordt veel gegeten in Marokko. Zij eten het vooral op vrijdag in verband  met de culturele betekenis erachter. De vrijdag is voor moslims de dag van de samenkomst van de gemeenschap. Couscous is snel klaar te maken. De neutrale smaak maakt het bijzonder geschikt voor alle soorten groenten en vlees.
Lees het hele artikel ‘Lekker zomers: couscous’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden