Culinaire Nieuwsbrief editie 33/2010   
« Terug naar het overzicht
Ieder gerecht een eigen tomaat
De tomaat is waarschijnlijk, net als de ui, de meest veelzijdige groente der groenten. Vroeger was er alleen de gewone en  de vleestomaat. Nu zit er niet veel smaak in een gewone tomaat of vleestomaat, dus gelukkig kun je tegenwoordig hele smakelijke soorten kopen. Tomaten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Dat is maar goed ook, want je kunt met een tomaat heel veel gerechten maken. Tomaten kun je in warme en koude gerechten gebruiken, zowel rauw als gekookt. Voor de kinderen en de lijners is sinds kort het snoeptomaatje op de markt gebracht. Het zijn mini pruimtomaatjes. Ze smaken van nature het zoetst van alle tomaatsoorten. Het is daarom een lekker en verantwoord tussendoortje. Gebruik geen groene tomaten, ze bevatten de giftige stof tomatine.
Lees het hele artikel ‘Ieder gerecht een eigen tomaat’


Vriendin - 10 nummers voor 12,50
Elke week vind je in Vriendin de mooiste persoonlijke verhalen. Geniet ook van de nieuwste mode, lekkerste recepten, fijne beauty- en gezondheidsadviezen, gezellige uittips en de nieuwste woonideeën. Extra: Vriendin selecteert voor jou speciale aanbiedingen met nog meer voordeel of kans op leuke cadeaus. Het abonnement loopt vanzelf af. Je hoeft dus niet op te zeggen. Vriendin. Helemaal voor jou! Aanbieding: 10 nrs. € 12,50 Losse verkoop: 10 nrs. € 19,50 Uw voordeel: € 7,- (36% korting)

Ja, ik wil ook profiteren van deze aanbieding!
Klik voor meer informatie

Patat of friet?
De gefrituurde aardappelsnack is bekend onder vele namen. In het oosten en het zuiden van Nederland noemen ze het gefrituurde aardappel"gerecht" friet. In Vlaanderen gebruikt men de benaming frieten, frietjes of fritten. De rest van Nederland spreekt over patat. En sommigen noemen de aardappelreepjes frites of patates frites. De vraag is echter: is het een Nederlandse of Belgische uitvinding? Er zijn verschillende verhalen in omloop over de herkomst van de friet. De Belgische historicus en gastronoom Jo Gérard meent dat de frieten zijn ontwikkeld door zijn betovergrootvader Joseph Gérard in 1680. Als de inwoners aan de Maas in tijden van vorst niet konden vissen in de Maas werd er gekozen voor een alternatief: het frituren van reepjes aardappel, in plaats van de gebruikelijke vangst. Fransen beweren dat de patatjes voor het eerst werden gemaakt op de Pont Neuf in Parijs, waar zich de eerste "friture"bevond.
Lees het hele artikel ‘Patat of friet?’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden