Culinaire Nieuwsbrief editie 32/2010   
« Terug naar het overzicht
Koude soepen
In de zomer zijn ze heerlijk verfrissend: de koude soepen. Je kunt ze als tussendoortje serveren, maar ze doen het ook goed als lichte lunchmaaltijd of als voorgerecht op een zomerse dag. Voor koude soepen kun je verschillende ingrediënten gebruiken. Denk niet alleen aan groenten. Gepureerd fruit doet het ook prima als (dessert)soep. Neem bijvoorbeeld de meloen. Pureer hem en mix hem met wat witte wijn. Gebruik voor wat extra smaak verse munt en voor wat pit wat chilipeper. Resultaat: een verassend oppeppend soepje. De meest bekende koude soep is wel de Spaanse Gazpacho. Hij is goed gevuld, dus je kunt hem op een hete dag goed als hoofdgerecht maken. Er gaan tomaten, komkommer, paprika, ui, knoflook en geroosterde broodkruimels en kruiden in. Iedereen maakt hem anders, maar deze basisingrediënten zitten er altijd in. Een lekker recept voor Gazpacho vindt je hier. De soep is niet alleen verfrissend, de ingrediënten zijn licht verteerbaar en hebben een afslankende werking.
Lees het hele artikel ‘Koude soepen’


Mediterrane groenten
In bijna alle vakantielanden rond de Middellandse Zee wordt in de keuken gebruik gemaakt van tomaten, aubergines, courgette, paprika en knoflook. Daarom noemt men ze Mediterrane groenten. Je kunt deze groenten samen gebruiken voor veel gerechten. Bekend is de Franse ratatouille. Dit is oorspronkelijk een gerecht waarin alle Mediterrane groenten worden gestoofd. Ratatouille kun je als bijgerecht eten. Het smaakt voortreffelijk bij (gestoofd) rundvlees, maar in feite kun je ratatouille bij alle vlees-, kip-, en vissoorten eten. Je kunt het ook gebruiken in een vegetarische schotel. Het gebruik van Mediterrane groenten geeft ieder gerecht een vakantiesfeertje.
Lees het hele artikel ‘Mediterrane groenten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden