Culinaire Nieuwsbrief editie 25/2010   
« Terug naar het overzicht
Warme dagen vereisen extra hygiŽne
Vlees en vis bederven sneller tijdens warme dagen. Van bedorven producten kun je goed ziek raken. Je kunt er dus beter voor waken dat dit niet gebeurt. Kies je vlees en visproducten als laatste als je gaat winkelen. Als het buiten erg warm is, kun je een koeltas meenemen en daar de bederfelijke zaken in transporteren op weg naar huis. Leg deze spullen direct in de koelkast. Niet alleen de warmte zorgt ervoor dat voedsel sneller bederft, ook viezigheid in de keuken draagt bij aan achteruitgang van de kwaliteit van producten. Het bederf wordt veroorzaakt door bacteriën. Bacteriën vermeerderen zich snel bij warme temperaturen. Soms kun je aan  het voedsel ruiken dat het niet vers of goed meer is. De bacteriën dragen ziekteverwekkers met zich mee en er kunnen giftige stoffen uit ontstaan. Daarom kun je heel erg ziek worden van bedorven voedsel.
Lees het hele artikel ‘Warme dagen vereisen extra hygiŽne’


J.P. Chenet, Vive la Vie
Houd je ook van een lekker glas goede wijn? Dan ken je zeker J.P. Chenet!
Ontdek de wereld van J.P. Chenet. Rood, wit, rosé, bubbels of het nieuwe hippe drankje Fashion, J.P. Chenet is er voor ieder moment en voor iedere smaak. Let op de actielabels in de winkel en win een droomdag voor twee vol mode, shoppen en beauty of win 1 van de 10 shopping bonnen! Kijk snel wat je moet doen voor deze geweldige droomdag voor twee & maak kans op deze droomdag + 10 x 100 euro aan shoppingbonnen! 
Klik voor meer informatie

Typisch Frans: Coq au vin!
Een heerlijke Franse klassieker is de "coq au vin". De basis ingrediënten voor dit uitgesproken Franse gerecht zijn: stukjes haan of kip, champignons (door vieren gedeeld), Franse kruiden en rode wijn. Het gerecht smaakt prima bij gebakken aardappeltjes, rijst, pasta of gewoon een stukje stokbrood. De eenvoudige bereiding maakt het een makkelijk en lekker vakantiegerecht. Je kunt dit gerecht namelijk in één pan bereiden. En dat komt goed uit als je maar een klein (camping) gasstelletje hebt. Coq au vin is niet alleen makkelijk te bereiden. Je kunt het een dag van tevoren maken. En als je teveel hebt gemaakt, kun je het (in handige porties) invriezen.
Lees het hele artikel ‘Typisch Frans: Coq au vin!’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden