Culinaire Nieuwsbrief editie 24/2010   
« Terug naar het overzicht
De Turkse keuken
Ga je deze vakantie naar Turkije? Dan kun je alvast in dit artikel een voorproefje nemen van de fantastische Turkse keuken. De Turkse keuken kent een duizendjarige traditie met invloeden uit het islamitische geloof. Turkije heeft jaarlijks te maken met sterk uiteenlopende klimaten. Dat zie je terug in de enorme verscheidenheid in landbouwproducten. Ook zie je de invloeden van Azië en Europa in de Turkse keuken terug. Olie en knoflook. Dat zijn de ingrediënten waar het in de Turkse keuken vooral om draait. De gerechten zelf kunnen enorm verschillen, van kinderlijke eenvoud tot verfijnde culinaire hoogstandjes. Een Turkse maaltijd gaat niet alleen over eten. In Turkije ziet men de maaltijd als een gezellig en sociaal samenzijn van de familie én een uiting van gastvrijheid voor vrienden en gasten.
Lees het hele artikel ‘De Turkse keuken’


J.P. Chenet, Vive la Vie
Houd je ook van een lekker glas goede wijn? Dan ken je zeker J.P. Chenet!
Ontdek de wereld van J.P. Chenet. Rood, wit, rosé, bubbels of het nieuwe hippe drankje Fashion, J.P. Chenet is er voor ieder moment en voor iedere smaak. Let op de actielabels in de winkel en win een droomdag voor twee vol mode, shoppen en beauty of win 1 van de 10 shopping bonnen! Kijk snel wat je moet doen voor deze geweldige droomdag voor twee & maak kans op deze droomdag + 10 x 100 euro aan shoppingbonnen! 
Klik voor meer informatie

Zomermaaltijden
Vind je het niet heerlijk dat 21 juni de zomer begint? De vakanties staan voor de deur. Vakantie staat synoniem aan vrije tijd en doen waar je zin in hebt. Zomer maaltijden zijn eigenlijk ook zo. Je bereidt ze zoals je er zin in hebt. In de zomer hebben we namelijk meer tijd voor de maaltijden. We doen ook veel meer met de maaltijden. Als het even kan, eten we in de buitenlucht. En omdat we graag lang buiten willen zijn, hebben we geen haast. De bereiding mag daarom best wat langer duren. En wachten tot het klaar is, levert voor niemand problemen op. We nemen nog een glas rosé. De zomer staat voor genieten. Het eten is een onlosmakelijk deel daarvan. Je kunt alleen genieten van je eten, maar mooier is het om met je gezin, familie of vrienden gezamenlijk van het eten en elkaars gezelschap te genieten.
Lees het hele artikel ‘Zomermaaltijden’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden