Culinaire Nieuwsbrief editie 21/2010   
« Terug naar het overzicht
Bier, de beste verkoelende versnapering
Als het lekker weer wordt, zoeken we massaal de terrasjes weer op. En wat is er nu lekkerder dan een verfrissend glas bier? Er zijn vele soorten bier, lichte en donkere. Welke je kiest, hangt van je stemming af. De donkere biersoorten zijn vaak ook de zwaardere wat het alcoholpercentage betreft. Alle biersoorten worden gemaakt van granen (gerst en tarwe). Bier wordt voornamelijk gebrouwd uit gerst, water, hop en gist. Het productieproces leidt tot de verschillende biersoorten en de bijkomende additieven tot de verschillende smaken. Bier is waarschijnlijk het oudste drankje in de wereld. Men zegt dat het gerstenat al 4500 jaar voor Christus werd gedronken in het vroegere Irak, dat destijds Mesopotamië heette.
Lees het hele artikel ‘Bier, de beste verkoelende versnapering’


De Caribische zon op je bord
Of de zon nu buiten schijnt of niet, binnen doet hij het wel. Op je bord nog wel, als je een gerecht uit de Caribische keuken maakt. Een typische Caribische maaltijd bestaat uit exotisch gekleurde producten. Bananen, kokos(noten), suikerriet en limoenen zijn typische producten uit dit zonovergoten gebied. Natuurlijk mag een gegrild visje niet op je bord ontbreken. De Caribische keuken bestaat uit traditionele gerechten die zijn voortgekomen uit de verscheidenheid aan culturen, tradities en inheemse invloeden. Uit het slaventijdperk is het gebruik van goedkope producten als bonen, kabeljauw, kip, rijst en erwten regelmatig in diverse maaltijden terug te vinden.
Lees het hele artikel ‘De Caribische zon op je bord’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden