|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 20/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Aanstaande 23 en 24 mei is het Eerste en Tweede Pinksterdag. Met een beetje geluk laat het weer ons niet in de steek en gaan we massaal er op uit. Hotels en restaurants bieden culinaire weekendjes aan, variërend van een High Tea tot een compleet weekendarrangement met lekker eten en fietstochten. Wil je eens wat anders dit Pinksterweekend? Ga eens lekker vroeg het bed uit en trakteer je partner op een uitgebreid ontbijtbuffet. Er is vast een restaurant in je directe omgeving waar je terecht kunt. Of kies voor een wijnproeverij. Populair zijn nu ook de dinnershows. (Je moet wel op tijd reserveren!). Lees het hele artikel ‘Culinair Pinksteren’
  Picknicken: met knapzak of fingerfood
Wat is er mooier dan er op uit trekken om vervolgens met een mand vol lekkers ergens in de natuur neer te vleien? De kinderen vermaken zich in bossen, op het strand, in het park, of andere gemoedelijke omgeving. Balspelletjes (badminton, voetbal) zorgen voor het nodige amusement. Misschien is er muzikaal talent in het gezelschap of ander entertainment. Picknicken staat synoniem voor een gezellig samenzijn. Voor een geslaagde picknick kun je het best gerechten meenemen die eenvoudig (het liefst met de handen) te eten zijn. Denk aan sandwiches bijvoorbeeld. Klik voor lekkere sandwiches suggesties hier. Maar een maaltijdsalade is natuurlijk ook prima. En een vorkje erbij kan best. Lees het hele artikel ‘Picknicken: met knapzak of fingerfood’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Zuurkoolschotel
Met aardappelen, zuurkool, spekjes
- Cakejes met smeltende chocolade
Met chocolade, espressopoeder, eieren
- Garnalen-avocado amuse
Met garnalen, avocado, zure room
- Gevulde eieren
Met eieren, mayonaise, creme fraiche
- Pittige salade met gevulde kipfilets
Met kipfilet, spitskool, monchou
- Bonte rauwkost zoet-zuur
Met komkommer, radijs, bospeen
- Super chocolade muffins
Met (tarwe)bloem, chocolade, bruine basterdsuiker
- Aardappelsalade
Met aardappels, augurk, ui
- Vegetarische pasta
Met pasta, diepvries-tuinerwten, mozzarella
- Bessenmousse met chocolade
Met (zwarte) bessen, gelatine, chocolade
| - Balletjes in currysaus
Met gehakt, champignons, curry
- Kip met rendang
Met kipfilet, bospeen, boemboe rendang
- Tunesische vissoep
Met kabeljauwfilet, winterpeen, saffraan, komijn
- Aspergecockstail
Met asperges, champignons, yorkham
- Kipfilet in yoghurt
Met kipfilet, yoghurt, courgette
- Kaas/uiensoep
Met uien, geraspte kaas, gehakt
- Chocolade-notenkoekjes
Met pistachenoten, pure en witte choclade, slagroom
- Ananassalade met ham
Met sla, ham, ananas
- Kip in roomsaus
Met kipfilet, uiensoep, slagroom
- Asperge-zalm cocktail
Met asperges, gerookte zalm, remouladesaus
|
|
| |