|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 19/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Voor velen zit er 13 mei (Hemelvaartsdag) weer een lang weekend aan te komen. Veel bedrijven besluiten de dag na Hemelvaart ook maar de deuren te sluiten. Het is dus een goede tijd om een weekend er op uit te trekken. Als de weerberichten goed zijn, is het goed vertoeven in de buitenlucht. Ga je naar een pretpark of naar de dierentuin? Door de economische crisis hebben we allemaal een stapje terug moeten doen. Pretparken kosten een aardige duit voor een heel gezin. Het is daarom helemaal niet zo slecht een rugzak te vullen met lekkere dingen. Dat scheelt je weer tientallen euro's. Lees het hele artikel ‘Backpacken, oftewel: een goed gevulde rugtas’
  Bent u toe aan een lang verwenweekend? Wilt u uw partner verrassen met een paar dagen er helemaal uit? Maar wilt u vooral niet teveel betalen? Bestel dan nu de Hotelbon Voucher voor maar € 40,-. Voor die € 40,- verblijft u 4 dagen (3 nachten) in een goed hotel. De enige voorwaarde is dat u ontbijt en dineert in uw hotel. Gratis overnachten in bijna 3.000 hotels door heel Europa. U kunt kiezen uit bijna 3.000 kwaliteitshotels in Nederland en nog 14 andere Europese landen. Van de Veluwe tot de Elzas en van de Ardennen tot de Kanaaleilanden. Welke hotels het zijn leest u in de dikke full color Hotelgids. Nu de 2e Hotelbon GRATIS!Klik voor meer informatie  De pizza is in Nederland erg populair. Eigenlijk is Italiaans eten over het algemeen erg geliefd in ons land, denk maar aan de pasta en het Italiaanse ijs en Italiaanse desserts zoals Tiramisu. Maar de pizza wordt (vooral door mannen) toch wel boven de pasta verheven. Daarop inhakend zijn veel pizza thuisbezorgzaken ontstaan. De keuze tussen de pizza's is vele malen groter dan de verschillende pastasoorten. De Italianen zelf vinden de pizza meer een snack, of een Italiaanse fastfood. Tot de jaren '60 werden pizza's in Italië voornamelijk op straat verkocht. Ze werden op houtgestookte ovens op straat gebakken. De vorm was vierkant en de topping bestond alleen uit tomatensaus. Voorbijgangers konden een rechthoekig stuk kopen en ter plaatse opeten. Lees het hele artikel ‘Pizza, van Italiaanse bodem’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Avocado met zalmsalade
Met avocado, gerookte zalm, rucola of ijsbergsla
- Bitterballen
Met ragout, frituurvet of olie, peterselie, witbrood
- Italiaanse bonensalade
Met sperziebonen, fetakaas, trostomaten
- Bruine bonen met uien en spek
Met bruine bonen, mager spek, uien
- Courgette frietjes
Met courgettes, bloem, frituurolie
- Tomatenboter
Met gedroogde tomaatjes in olie, bieslook, peterselie, roomboter
- Broodtaartje met broccoli en feta
Met wit casinobrood, broccoli, feta
- Gefrituurde gehaktballetjes
Met rundergehakt, ui, paneermeel
- Banaan geflambeerd
Met banaan, roomboter, bruine suiker
- Pickled eggs
Met hardgekookte eieren, rode wijnazijn, chilipepertjes
| - Pittige salade met gevulde kipfilets
Met kipfilet, spitskool, monchou
- Bonte rauwkost zoet-zuur
Met komkommer, radijs, bospeen
- Super chocolade muffins
Met (tarwe)bloem, chocolade, bruine basterdsuiker
- Aardappelsalade
Met aardappels, augurk, ui
- Vegetarische pasta
Met pasta, diepvries-tuinerwten, mozzarella
- Bessenmousse met chocolade
Met (zwarte) bessen, gelatine, chocolade
- Stokbrood tomaat-kaas-olijf
Met stokbrood, tomaat, kaas
- Ananas, geflambeerd
Met ananas, bruine suiker, rum
- Soufflé van kippenlevertjes
Met kippenlevertjes, bloem, crème fraiche
- Creme van artisjokkenharten
Met artisjokkenharten, room, knoflook
|
|
| |