Culinaire Nieuwsbrief editie 17/2010   
« Terug naar het overzicht
Wat je kunt doen met een meiknol
Heb je ooit van de meiknol gehoord? Het is een onbekende knol, die ook (mei)raap of knolraap wordt genoemd. En er zijn mensen die de knol liever de Engelse benaming geven: teltower. De meiknol is in Nederland niet erg populair. Men ziet de knol hier meer als veevoer, hoewel hiervoor voornamelijk de stoppelknol wordt gebruikt. De Fransen en de Belgen vinden hem in ieder geval verrukkelijk. Zij doen er van alles mee. Ze maken hem smakelijk door middel van karameliseren in suiker en boter. Soms roosteren ze de meiknol, maar gewoon stomen en opdienen met een klontje boter is ook goed.
Lees het hele artikel ‘Wat je kunt doen met een meiknol’


Groene salades
Eind april en begin mei zijn er veel groentesoorten volop verkrijgbaar. Maak er eens een heerlijk knapperige groene salade van. Serveer de groene salade bij gebraden kip of bij geroosterd vlees van de grill (of barbecue als het weer het toelaat). Komkommer, peultjes, groene paprika, postelein, spinazie, ijsbergsla, avocado: het is er weer volop. Schep er koude restjes kip, pasta met groene pesto doorheen, en je hebt een complete maaltijdsalade. Een bord vol groene producten ziet er niet alleen heel erg smakelijk uit, het is ook heel er gezond. Een groene salade barst van de groene vitamines. Gebruik verse groenten. Sla kan snel verleppen. Je kunt de sla  in het beginstadium van verleppen nog redden door bijvoorbeeld sla of spinazie vlak voor de bereiding in ijskoud water te leggen.
Lees het hele artikel ‘Groene salades’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden