« Terug naar het overzicht

 Met een beetje geluk begint het kwik op de thermometer weer te stijgen en kunnen we de barbecue weer te voorschijn halen. De eerste zonnestralen worden door menig barbecuefanaat omarmd. Veel mannen houden van barbecueën. Misschien komt dat omdat barbecueën iets primitiefs heeft: met z'n allen om een smeulend vuurtje een stukje vlees bereiden. Lees het hele artikel ‘Als er zon is, willen we barbecueën’
  Italië heeft veel specialiteiten, zoals het Italiaanse ijs, pizza's, pasta's, en beroemde tomatensauzen. Deze keer besteden we in de Culinaire Nieuwsbrief echter alle aandacht aan de heerlijke authentieke vleeswaren en worstsoorten van het mooie land. Italiaanse vleeswaren zijn onmisbaar bij de lentepicknick. En als het weer het in april eens laat afweten, serveren we de smakelijke gedroogde ham bij de tapas. Met een lekker glaasje Italiaanse rode wijn of een Grappa erbij bijvoorbeeld. Lees het hele artikel ‘Italiaanse vleeswarenspecialiteiten’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
| - Varkensfilet in bladerdeeg
Met varkensfilet, gehakt, bladerdeeg
- Tomaat met mozarella
Met mozarella, tomaat, brood
- Hartige shoarma-quichetaart
Met shoarmavlees, paprika, champignons
- Zalmtaart met kruidenkaas
Met bladerdeeglappen, zalmsnippers, verse kruidenroomkaas
- Broodje speklap exclusief
Met speklapjes, witte bonen in tomatensaus, komkommer
- Kruiden-tomatenvinaigrette
Met peterselie,dille, basilicum, azijn, groentebouillon
- Asperges met zalmsteak
Met asperges, tomaten, zalm
- Hartige prei-kaas schotel
Met prei, kaas, rookworst
|
|