Culinaire Nieuwsbrief editie 15/2010   
« Terug naar het overzicht
Tapas: kleine smaakexplosies bij de borrel
Of je nu heerlijk in het zonnetje op je eigen terrasje zit, op je balkon of in je tuintje, je kunt het extra gezellig maken met wat kleine hapjes die het nog zonniger maken: tapas! Laat het weer het niet toe? Breng dan het zonnetje in huis en serveer de tapas bij een goed glas rode wijn. Tapas zijn kleine, onweerstaanbare hartige hapjes die oorspronkelijk uit Spanje komen. Tapa betekent letterlijk deksel. Het was vroeger in Spanje gebruikelijk dat de herbergier het glas bier of ander nat vocht afdekte met een snee brood, ter bescherming voor vliegen en stof. Toen kwamen de Andalusiërs met het idee om een lekker en klein gerechtje op het brood te leggen. Dat was het begin van de tapa.
Lees het hele artikel ‘Tapas: kleine smaakexplosies bij de borrel’


Hollandse kazen
Vraag een buitenlander of hij Nederlandse producten kent, dan zal het antwoord zijn: kaas! De kaas reputatie van Hollandse bodem doet echt niet onder voor de beroemde Franse kaasjes. Neem bijvoorbeeld de Edammer kaas. Deze kaas was al in de Middeleeuwen zeer populair in heel Europa. Het was vanaf die tijd dat Nederlanders bekend stonden als "kaaskoppen". Een kaaskop is overigens een ronde houten vorm waarin de Edammer kaas wordt gemaakt. Deze vorm geeft de Edammer zijn typische bol- of kogelronde vorm. Naast de Edammer kaas, geniet de Goudse kaas eveneens veel bekendheid. Waarschijnlijk is deze kaas de meest favoriete kaas van de Nederlander. De Goudse kaas komt oorspronkelijk uit Gouda. Hij wordt er al eeuwenlang gemaakt. Een Goudse kaas heeft een ronde platte vorm en weegt gemiddeld 12 kilo.
Lees het hele artikel ‘Hollandse kazen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden