Culinaire Nieuwsbrief editie 14/2010   
« Terug naar het overzicht
Risotto: de rijst moet kleven
In tegenstelling tot de grote, droge korrel, die wij Nederlanders van een portie rijst verwachten, moet de risotto juist kort, dik en plakkerig zijn. Risotto is geen Chinese uitvinding. De oorsprong van de risotto ligt veel dichterbij, namelijk in Noord-Italië. Hoewel het gerecht helemaal niet door de Italianen zelf bedacht is. De rijst zou door de Arabieren zijn meegenomen. De Spanjaarden die in de 15e eeuw Italië bezaten, hebben er een eigen bereiding aan gegeven. De rijst werd onder andere bereid met boter. Het woord "risotto" komt uit Lombardije. Het lijkt veel op het Italiaanse woord "riso", wat rijst betekent. De traditionele risotto wordt in een bouillon gekookt. Tijdens het koken worden overige ingrediënten toegevoegd.
Lees het hele artikel ‘Risotto: de rijst moet kleven’


De snelle keuken
Herken je het? Je hebt lekkere trek, maar je hebt geen tijd of zin om uitgebreid in de keuken te staan. Je kunt kiezen voor een snelle hap. Gelukkig heeft onze generatie het gemak van de kant-en-klare maaltijden uit het schap van de supermarkt. Sommige supermarkten hebben zelfs een assortiment, waarmee het lijkt dat je zelf iets gekookt hebt, door verschillende ingrediënten op elkaar af te stemmen en bij elkaar te verpakken. Je gooit het allemaal in de koekenpan, even wokken, en klaar! Je moet dan alleen wel nog even snel naar de winkel. Het belang van een snelle, gezonde maaltijd is terug te vinden in een groot aantal kookboeken, die speciaal voor de snelle keuken zijn geschreven. Roerbakgerechten zijn populair, maar ook eenvoudig te bereiden voedingsproducten. Maar dan moet je wel weer even aan de slag.
Lees het hele artikel ‘De snelle keuken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden