« Terug naar het overzicht

 Het Paasontbijt is voor veel mensen het culinaire hoogtepunt van de Paasdagen. Omdat het Paasontbijt voor de meeste mensen bij voorkeur niet al te vroeg start, lekker lang duurt en heel erg uitgebreid is, kun je eigenlijk beter spreken van een Paasbrunch. Een Paasbrunch is een combinatie van een laat ontbijt en een vroege middagmaaltijd. Een brunch is een uit het Engels samengesteld woord. De "br" komt van breakfast (vertaald: ontbijt) en de "unch" komt van lunch. Een brunch is niet per se een Engelse uitvinding en het is al een heel oud gebruik. Men denkt dat men het al in de 17e eeuw een gebruik was. De "echte" brunch wordt op zondagochtend gedaan, en het begint tussen 10 of 11 uur in de ochtend. En dat komt met Pasen dus goed uit! Lees het hele artikel ‘De Paasbrunch: een ei hoort erbij! ’
  De geit geeft melk, net als de koe. In Nederland worden producten als geitenmelk en geitenkaas steeds meer gewaardeerd. Geitenmelk lijkt qua samenstelling veel op koemelk. De kleur van geitenmelk is lichter en ze bevat iets minder melksuiker (lactose). Van geitenmelk wordt geitenkaas gemaakt. Je hebt zachte en halfharde soorten. Geitenkaas heeft een witte kleur en een pittige bijsmaak. De geitenkaas smaakt prima op de boterham, maar meestal wordt ze gebruikt voor culinaire gerechten. Geitenkaas smaakt namelijk erg lekker in de (maaltijd)salade. De uitgesproken smaak past bij veel groentesoorten en fruitsoorten als peer en appel. Geitenkaas wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Je kunt de kaas in blokjes presenteren bij de borrel. Vooral de kruidengeitenkaas is erg geschikt hiervoor. De zachte geitenkaas kun je gebruiken als vulling voor bijvoorbeeld peppadews of ingemaakte pepertjes. Lees het hele artikel ‘Aan tafel met de geit’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
| - Vispannetje van mama
Met witte vis, zalm, mini krieltjes, ei, citroen
- Kipschotel met groente
Met kipfilet, wortels, koolrabi
- Perziken-advokaattaart
Met advokaat, yoghurt, perziken
- Witlof-ham-aspergesalade
Met witlof, ham, asperges
- Gegratineerde zalm met rösti
Met zalm, aardappels, spitskool
- Chocolade-kokoseieren
Met chocladecake, vanillevla, kokos
- Broodjes abrikozeneieren
Met puddingpoeder, bloem, abrikoos
- Oosterse bruinebonensoep
Met bruine bonen, kipfilet, bamigroente
- Snelle pasta carbonara
Met pasta (fusilli), kruidenroomkaas, spek
|
|