|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 11/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Heerlijk, de lente is in zicht. De lente biedt vooruitzichten op betere weersomstandigheden. Het gras wordt weer groen en de lammetjes staan binnenkort weer in de weide. Vanaf half maart doet de geitenkaas weer haar intrede in frisse groene salades. Jong vlees valt in deze periode bijzonder in de smaak, denk aan lamsvlees, kalfsvlees en speenvarken. Wie liever vis eet, kiest in deze maanden voor staartvis, de ideale vis om te bereiden in de maanden maart en april. Een klassieker in de lente is de paling in het groen. Het zachtere weer vertaalt zich ook verder in de bereidingen. Van de ovenschotels en stamppotten gaan we langzaam over in licht verteerbaar stoomwerk of bereidingen in de magnetron. Het eten mag op alle gebieden licht en luchtig. De rijke, romige sauzen maken plaats voor vinaigrettes. Lees het hele artikel ‘Lentevoedsel ’
  Het seizoen voor spinazie loopt van mei tot oktober. Wanneer je groente uit het eigen seizoen koopt, weet je zeker dat de kwaliteit op zijn best is. De groente komt namelijk vers van het land. Daarom zit de groente van het seizoen beslist vol vitamines. Als je kiest voor groente van het seizoen, draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu, omdat ze niet hoeft ingevoerd te worden uit andere landen. Het mooie van alles is dat seizoengroente altijd voordeliger is, omdat er grote hoeveelheden worden aangeleverd. Profiteer dus van de spinazie. Je kunt er alle kanten mee op. Spinazie bevat veel ijzer en daarmee kun je de voorjaarsmoeheid meteen te lijf gaan. Verder zit de spinazie vol mineralen, waaronder kalium en calcium en vitamine A, B en C. Lees het hele artikel ‘Spinazie, voor een ijzersterk begin van de lente’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Witlof anders dan anders
Met witlof, ontbijtspek, italiaanse kruiden
- Choco rice crispierotsjes
Met chocolade, rice crispie
- Kwarkroomtaart met abrikozen
Met kwark, abrikozen, chocolade
- Zalm in kreeftensaus
Met zalm, room, kreeftsoep
- Paula's Shepherd Pie
Met spinazie, gehakt, aardappelpuree
- Tiramisu met ontbijtkoek
Met kersen op siroop, mascarpone, ontbijtkoek
- Tiramisu met bananen
Met biscuits de reims, banaan, mascarpone
- Pasta met zalm en spinazie
Met zalm, spinazie, pasta
- Penne met romige baconsaus
Met bacon, ham, bleekselderij
- Rundsvlees op Chinese wijze
Met runderlapjes, sinaasappelsap, gember
| - Kipfilet met basilicumcrème
Met kipfilet, basilicum, roomkaas
- Kipcocktail met pikante saus
Met kipfilet, ananas, mayonaise
- Tortellini ala Panna
Met tortellini, doperwten, magor
- Stokbrood zalm speciaal
Met stokbrood, gerookte zalm, tomaat
- Gehaktschotel met boontjes
Met rundergehakt, sperziebonen, aardappelen
- Witlofsalade met kiwi
Met witlof, kiwi, rozijnen
- Gehaktbal de lekkerste
Met gehakt, ui, zout, peper
- Medaillons in filodeeg
Met medaillons, filodeeg, paté
- Runderstoofpot met groenten
Met courgette, paprika, riblappen
- Appelkwarktaart met meringue
Met appels, kwark, custard, griesmeel
|
|
| |