Culinaire Nieuwsbrief editie 11/2010   
« Terug naar het overzicht
Lentevoedsel
Heerlijk, de lente is in zicht. De lente biedt vooruitzichten op betere weersomstandigheden. Het gras wordt weer groen en de lammetjes staan binnenkort weer in de weide. Vanaf half maart doet de geitenkaas weer haar intrede in frisse groene salades. Jong vlees valt in deze periode bijzonder in de smaak, denk aan lamsvlees, kalfsvlees en speenvarken. Wie liever vis eet, kiest in deze maanden voor staartvis, de ideale vis om te bereiden in de maanden maart en april. Een klassieker in de lente is de paling in het groen. Het zachtere weer vertaalt zich ook verder in de bereidingen. Van de ovenschotels en stamppotten gaan we langzaam over in licht verteerbaar stoomwerk of bereidingen in de magnetron. Het eten mag op alle gebieden licht en luchtig. De rijke, romige sauzen maken plaats voor vinaigrettes.
Lees het hele artikel ‘Lentevoedsel ’


Spinazie, voor een ijzersterk begin van de lente
Het seizoen voor spinazie loopt van mei tot oktober. Wanneer je groente uit het eigen seizoen koopt, weet je zeker dat de kwaliteit op zijn best is. De groente komt namelijk vers van het land. Daarom zit de groente van het seizoen beslist vol vitamines. Als je kiest voor groente van het seizoen, draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu, omdat ze niet hoeft ingevoerd te worden uit andere landen. Het mooie van alles is dat seizoengroente altijd voordeliger is, omdat er grote hoeveelheden worden aangeleverd. Profiteer dus van de spinazie. Je kunt er alle kanten mee op. Spinazie bevat veel ijzer en daarmee kun je de voorjaarsmoeheid meteen te lijf gaan. Verder zit de spinazie vol mineralen, waaronder kalium en calcium en vitamine A, B en C.
Lees het hele artikel ‘Spinazie, voor een ijzersterk begin van de lente’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden